Având în vedere cazul raportat în judeţul Argeş, unde un pretins angajat al unei companii energetice efectua citiri sau verificari ale contoarelor electrice pentru consumatorii casnici din Piteşti, compania CEZ aduce în atenţia clienţilor săi aspecte importante de care trebuie să ţină seama în momentul în care utilizează serviciile aflate în portofoliul companiei.
Astfel, CEZ precizează că încasarea facturilor de energie electrică se face doar prin intermediul unităţilor bancare agreate, companiei Poşta Română sau al factorilor poştali din teritoriu. Citirea contoarelor se face în zilele lucrătoare ale săptămânii, fiecare client fiind alocat unei anumite "unităţi de citire", de regulă unul sau mai multe blocuri ori sate, şi unei anumite perioade de citire. În situaţia în care contoarul electric se află la limita de proprietate, clientul nu este solicitat de delegatul CEZ pentru citirea indexului. Activitatea de citire a contoarelor se efectueaza doar printr-un prestator extern specializat şi acreditat, respectiv SC Adrem Invest SRL, companie care operează pe toată aria de activitate a SC CEZ Distribuţie SA, pe raza a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea). Pe lângă activitatea de citire contoare, SC Adrem Invest SRL prestează şi servicii de montare, verificare, înlocuire contoare electrice, deconectări şi reconectări, precum şi alte activităţi specifice.
Toţi angajaţii CEZ şi lucrătorii specializaţi care prestează anumite activităţi în numele companiei CEZ deţin legitimaţie de serviciu, având obligaţia de a prezenta acest ecuson în momentul în care sosesc la locuinţa sau spaţiul unui consumator. Nici angajaţii CEZ şi nici cei care acţionează legitim în numele companiei nu emit facturi sau chitanţe la domiciliul clientului, indiferent de serviciul prestat.