26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii doljeni protestează la Cotroceni

Poliţiştii doljeni protestează la Cotroceni

Mii de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, printre care şi 180 de poliţişti doljeni, participă astăzi la protestele care au început în Piaţa Victoriei din Capitală. Sindicaliştii au cerut ca Traian Băsescu să vină în Piaţa Victoriei până la ora 12.00, iar pentru că preşedintele nu a răspuns solicitării lor, au plecat în marş până la Palatul Cotroceni. În prezent, în faţa Palatului Cotroceni se află aproape 6.000 de sindicalişti, printre care poliţişti, lucrători de penitenciare, din administraţia publică şi sectoare economice.
Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile anti-criză ale Executivului şi în special de reducerea salariilor, au avut autorizaţie pentru miting, însă nu şi pentru marşul spre Cotroceni şi pentru protestul de acolo. Protestatarii solicită ca preşedintele să semneze un document prin care să rezolve situaţia sistemului de ordine publică şi siguranţă naţională. Poliţiştii ajunşi la Palatul Cotroceni şi-au manifestat nemulţumirea aruncând cu şepci, sticle de plastic şi lumânări în curtea instituţiei.
La protest participă şi 130 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, dar şi 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj. Potrivit lui Gioni Bălan, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Dolj, în urmă cu puţin timp a intrat la Cotroceni pentru discuţii o delegaţie din care fac parte şi Preşedinte CNS "Cartel ALFA" şi preşedintele SNPPC Marius Gruia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII