30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE- A murit părintele iPod si iPhone!- VIDEO

UPDATE- A murit părintele iPod si iPhone!- VIDEO

Grupul american Apple a anunţat miercuri seara decesul fostului său director general şi cofondator Steve Jobs, în vârstă de 56 de ani, care avea grave probleme de sănătate de mai mulţi ani, relatează AFP.

"Suntem profund întristaţi să anunţăm că Steve Jobs a decedat astăzi", se arată într-un scurt comunicat al consiliului de administraţie al societăţii.

"Caracterul briliant, pasiunea şi energia lui Steve au fost sursa a nenumărate inovaţii care îmbogăţesc şi ameliorează vieţile noastre, ale tuturor", adaugă grupul din California.

Născut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sănătate de mai mulţi ani. El a fost atins în 2004 de o formă rară de cancer de pancreas şi a suferit un transplant de ficat în 2009.

Aflat în concediu medical din ianuarie, el şi-a anunţat demisia din postul de director general la 24 august, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook.

"Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă incredibilă", a reacţionat Cook, într-un mesaj adresat angajaţilor grupului, dat publicităţii.

Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncţional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.

Un site de Internet va fi pus la dispoziţia celor care vor să-i aducă un omagiu lui Steve Jobs, a anunţat familia acestuia.

Barack Obama, Rupert Murdoch, Bill Gates, Mark Zuckerberg se numără printre personalităţile care şi-au exprimat regretul faţă de decesul lui Steve Jobs, cofondatorul Apple, miercuri, la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, informează Reuters.

Preşedintele american Barack Obama l-a numit pe Steve Jobs "un vizionar şi un mare inovator american". "Steve s-a numărat printre cei mai mari inventatori americani – suficient de curajos să gândească diferit, suficient de curajos să creadă că poate schimba lumea şi suficient de talentat să o facă", a spus Obama. "Lumea a pierdut un vizionar. Şi poate nu există un tribut mai mare adus succesului lui Steve decât faptul că multă lume a aflat de decesul său pe un dispozitiv inventat de el".

Numeroase personalităţi din politică, tehnologie, lumea afacerilor şi divertisment s-au alăturat lui Obama, aducându-i un omagiu lui Jobs.

Astfel, Bill Gates, cofondator şi preşedinte al Microsoft, a declarat: "Eu şi cu Steve ne-am cunoscut în urmă cu aproape 30 de ani şi am fost colegi, competitori şi prieteni pe parcursul a peste jumătate din vieţile noastre. Lumea cunoaşte rar pe cineva care a avut un impact atât de profund cum l-a avut Steve, efectele acestui impact vor fi simţite de multe generaţii viitoare. Pentru cei dintre noi destul de norocoşi să fi lucrat cu el este o nebunească mare onoare".

La rândul său, Rupert Murdoch, CEO al News Corporation, a spus: "Azi am pierdut unul dintre cei mai influenţi gânditori, creatori şi antreprenori ai tuturor timpurilor. Steve Jobs a fost pur şi simplu cel mai mare CEO al generaţiei sale. Deşi sunt profund întristat la auzul veştii despre moartea sa, îmi amintesc de puternicul impact avut de el în revoluţionarea modului în care oamenii consumă media şi divertismentul. Sunt alături de familia sa şi de toţi cei care au avut oportunitatea să lucreze alături de el în concretizarea multora dintre viziunile sale".

Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, îi mulţumeşte lui Steve Jobs că i-a fost "mentor şi prieten". "Mulţumesc că ne-ai arătat că ceea ce construieşti poate schimba lumea. Îmi va fi dor de tine", mai spus Zuckerberg.

Bob Iger, CEO al Walt Disney Co, spune că Steve Jobs i-a fost un "mare prieten şi un consilier de nădejde". "Moştenirea lui se întinde dincolo de produsele pe care le-a creat sau afacerea pe care a construit-o. Vor fi milioanele de oameni pe care i-a inspirat, vieţile pe care le-a schimbat şi cultura pe care a definit-o. Steve era atât de original, cu o minte cu adevărat creativă, imaginativă, care a definit o epocă. În ciuda a tot ceea ce a realizat, părea că se află abia la început", a adăugat Iger.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, a postat un mesaj pe Twitter: "Steve a trăit Visul Californian în fiecare zi a vieţii sale, a schimbat lumea şi a fost o sursă de inspiraţie".

Paul Allen, cofondator Microsoft, spune despre Steve Jobs că a fost "un pionier al tehnologiei unic, care ştia cum să facă produse uimitor de grozave". "Din punctul de vedere al cuiva care s-a confruntat la rândul lui cu probleme medicale, nu am putut decât să mă simt încurajat de modul în care a perseverat", a mai spus Allen.

Michael Dell, CEO al DELL Inc., a declarat la rândul său: "Astăzi lumea a pierdut un lider vizionar, industria tehologică a pierdut o legendă-simbol, iar eu am pierdut un prieten şi un tovarăş fondator. Moştenirea lui Steve Jobs va rămâne în memoria generaţiilor care vor veni".

Larry Page, CEO al Google, a spus despre Jobs că a fost "un om mare cu realizări incredibile şi inteligenţă uimitoare". "Părea întotdeauna capabil să spună în câteva cuvinte ceea ce ar fi trebuit să gândeşti înainte să te gândeşti. Concentrarea sa asupra experienţei utilizatorului, mai presus de toate, a fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mine", a declarat acesta.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII