17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.100 de elevi vor fi consiliaţi profesional

1.100 de elevi vor fi consiliaţi profesional

Societatea de Cercetare, Leadership, Management, Marketing şi Cultură Organizaţională în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi ISJ Argeş au lansat proiectul „CONSEL-Consilierea elevilor pentru o tranziţie facilă de la şcoală la viaţa activă“, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se adresează mediului educaţional şi pieţei muncii din regiunile S-V Oltenia şi Sud Muntenia, reprezentanţilor IMM-urilor şi autorităţilor locale şi îşi propune informarea acestora cu privire la obiectivele, activităţile şi rezultatele estimate ale proiectului. „Încercăm să atragem atenţia încă o dată asupra rolului serviciilor de orientare şi consiliere în carieră şi a susţinerii Formării Profesionale Continue în actualul context economic. Obiectivul general al acestui proiect constă în diminuarea decalajului cererii şi ofertei de pe piaţa muncii, prin sprijinirea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a absolvenţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea adaptării acestora la actualele cerinţe macroeconomice“, a precizat prof. univ. dr. Ion Criveanu, manager de proiect. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 18 luni, iar grupul-ţintă îl reprezintă 1.100 de elevi ai liceelor şi/sau şcolilor profesionale din Regiunea Sud-Vest şi Regiunea Sud Muntenia.
Pe lângă obiectivul general, echipa de implementare a proiectului a creionat şi două obiective specifice, fiind vorba despre realizarea unor cercetări sociologice menite să stabilească gradul de necesitate a permanentizării serviciilor de consiliere şi orientare profesională pentru absolvenţii din învăţământul preuniversitar şi al inserţiei acestora pe piaţa muncii, pe de o parte, iar pe de altă parte vorbim despre consilierea şi orientarea profesională a 1.100 de elevi, pentru continuarea studiilor.
Proiectul va avea drept finalitate elaborarea de materiale care să vină în sprijinul activităţii de consiliere şi orientare profesională a elevilor sau a studenţilor, precum şi activităţi de consiliere şi orientare profesională realizate în afara orelor din planul obligatoriu de învăţământ, care permit o decizie informată a elevilor privind continuarea studiilor. Va fi elaborat astfel şi un Ghid practic, care să vină în sprijinul activităţii serviciilor de consiliere şi orientare profesională a elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS