14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Pensionari închipuiţi

Aproximativ 130 de dosare ale unor persoane din judeţ care primeau pensii de invaliditate au fost reevaluate de Casa Judeţeană de Pensii Gorj şi s-a constatat că afecţiunile respectivelor persoane s-au ameliorat, putând fi astfel încadrate în câmpul muncii. „53 de persoane nu vor mai beneficia de aceste venituri deoarece nu s-au prezentat la reexaminare, fiindu-le suspendată pensia de invaliditate, iar în cazul a 79 de oameni s-a constatat că afecţiunile de care sufereau s-au ameliorat şi pot fi reîncadraţi în muncă“, a precizat Rodica Ghimiş. În judeţul Gorj există peste 15.000 de pensionari care primesc pensie de invaliditate.
Mihaela FLOROIU

A dispărut de acasă din prima zi de şcoală

O tânără de 18 ani din Drobeta Turnu Severin a plecat pe 13 septembrie la şcoală şi de atunci familia nu mai ştie nimic de ea. Luminiţa Mădălina Tîrda este elevă în clasa a XII-a la Liceul „Domnul Tudor“ din oraş şi nu a mai plecat niciodată de acasă fără să îşi anunţe părinţii. Familia fetei este disperată. Părinţii ei spun că nu ştiu motivul pentru care Luminiţa a plecat şi că nu au avut neînţelegeri cu ea în ultimul timp.
„Luminiţa Mădălina a dispărut pe 13 septembrie. De când a plecat la şcoală, familia nu mai ştie nimic despre ea. Este născută pe 11.04.1992 şi este elevă la Liceul «Domnul Tudor» din Severin. Suntem disperaţi, nu mai ştim unde să o căutăm şi la cine să apelăm“, a spus Alin Lucian Nilă, prieten.
Cine poate da relaţii este rugat să sune la 0720.573.946 sau să anunţe cel mai apropiat post de poliţie.
Alin GHICIULESCU

Instanţa supremă n-a apreciat sinceritatea

Atât avocaţii Octavian Ciucă şi Ion Militaru, cât şi judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu rămân în spatele gratiilor, a decis miercuri instanţa supremă.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat pe 15 septembrie recursul formulat de cei patru inculpaţi împotriva deciziei Curţii de Apel Craiova de a le respinge, pe 8 septembrie, cererile de eliberare sub control judiciar. După audierea arestaţilor, magistraţii instanţei supreme au respins ca nefondate recursurile formulate de aceştia. Instanţa a considerat că nu pot fi eliberaţi sub control judiciar nici măcar cei doi avocaţi, care au recunoscut acuzaţiile care le sunt aduse.
Reamintim că judecătorii Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel, cât şi „partenerii“ lor, avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Craiova pentru că s-ar fi „pătat“ cu o mită de 45.000 de euro. Diaconescu este acuzat de luare de mită, iar Anghel, de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită. Cei doi avocaţi sunt acuzaţi, de asemenea, de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Următorul termen în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Craiova a fost fixat pentru 19 octombrie.
Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS