13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Reţinut după ce a primit 4.500 de euro pentru a ajuta o femeie să promoveze examenul de titularizare ca profesor de religie

Olt: Reţinut după ce a primit 4.500 de euro pentru a ajuta o femeie să promoveze examenul de titularizare ca profesor de religie

Un cetăţean din judeţul Vâlcea a fost reţinut, ieri, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pe o perioadă de 24 de ore, sub învinuirea de trafic de influenţă, după ce a pretins şi primit 4.500 de euro pentru a interveni pe lângă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în favoarea unei candidate la examenul de titularizare ca profesor de religie.
P 6 octombrie 2009, un bărbat a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, împotriva lui V.C, de 33 de ani, în care arăta faptul că i-a plătit acestuia suma de 4.500 de euro pentru a influenţa rezultatul examenului de titularizare a soţiei pe postul de profesor. Femeia nu a promovat examenul în cauză, context în care soţul a încercat să recupereze banii oferiţi lui V.C., dar acesta a refuzat.  
În baza denunţului, în cauză au fost administrate probe ca urmare a activităţilor întreprinse de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt şi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt – Serviciul Investigare a Fraudelor.
Totodată, ieri, ofiţerii DGA – Olt, cu sprijinul IPJ, au efectuat o percheziţie la domiciliul  lui V.C. din municipiul Râmnicu Vâlcea şi au pus în aplicare mandatul de aducere la Parchet a inculpatului. La aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care a supravegheat şi coordonat întreaga activitate de cercetare şi urmărire penală, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII