16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Transportul ilegal de persoane sub lupa poliţiştilor

Dolj: Transportul ilegal de persoane sub lupa poliţiştilor

Lucrători din cadrul Serviciului Rutier au  organizat ieri o acţiune în judeţul Dolj pe linia legalităţii transportului rutier de persoane. Poliţiştii au controlat 157 autovehicule, fiind astfel constatate 3 fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi 85 fapte de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă de 12.100 de lei. În aceeaşi zi, efective ale Biroului Rutier în colaborare cu inspectori RAR au organizat şi executat o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care efectuează transport ilegal de persoane, dar şi pentru combaterea pirateriei în domeniu.
A fost întocmit un dosar de cercetare penală şi au fost constatate 72 abateri contravenţionale, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare de 7.620 de lei. Astfel, au fost sancţionaţi 18 conducători auto ce desfăşoară transport de persoane, 5 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 4 abateri pentru neportul centurii de siguranţă.
De asemenea, în perioada 02.09.2010-08.09.2010, efective ale Biroului Rutier Craiova au acţionat pentru combaterea opririlor şi staţionărilor neregulamentare în municipiu, având ca scop fluidizarea traficului rutier şi evitarea blocajelor. Au fost constatate 65 abateri de natură contravenţională , dintre care 59 abateri pentru opriri şi staţionări neregulamentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII