26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE- Acţiunile SIF erau în scădere cu 2,24% după primele transferuri, pe o piaţă în stagnare

UPDATE- Acţiunile SIF erau în scădere cu 2,24% după primele transferuri, pe o piaţă în stagnare

Bursa de la Bucureşti era în stagnare după prima jumătate de oră de tranzacţionare, în timp ce acţiunile SIF pierdeau 2,24%, sub presiunea corecţiilor de pe pieţele internaţionale, însă lichiditatea era redusă.

După primele 30 de minute, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era tot în stagnare, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,8% peste închiderea de vineri.

Totodată, acţiunile celor cinci SIF-uri au înregistrat corecţii cuprinse între 1,5% şi 3%. Astfel, indicele BET-FI, care include titlurile SIF-urilor şi acţiunile Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 2,24%.

La ora menţionată, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP, cobora cu 0,58%.

Operaţiunile din prima jumătate de oră totalizau 573.000 lei (134.000 de euro), sumă cu mult peste rulajul de la debutul şedinţei precedente, de un milion de lei.

Bursele europene au deschis luni în scădere, temerile legate de criza datoriilor de stat fiind accentuate de înfrângerea suferită de coaliţia cancelarului german Angela Merkel într-o rundă de alegeri regionale şi de anularea vizitei în SUA a premierului elen George Papandreou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS