22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompier de la ISU Drobeta, prins când fura roţi de maşini

Pompier de la ISU Drobeta, prins când fura roţi de maşini

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, conducător auto în cadrul detaşamentului de intervenţie, este urmărit penal în stare de libertate pentru furt calificat, după ce a fost prins în timp ce încerca să fure roţile unui autoturism.
Sergentul major Octavian Roiban, conducător auto în cadrul detaşamentului de intervenţie de la ISU Mehedinţi, a fost prins în flagrant de un echipaj de poliţişti, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.00, când încerca să sustragă roţile unui autoturism parcat pe strada Gheorghe Anghel din Drobeta Turnu Severin. Hoţul, care se afla în stare de ebrietate, a încercat să scape arătându-le poliţiştilor legitimaţia de pompier. El se afla în concediu atunci când a fost prins comiţând furtul.
„Poliţiştii Biroului de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, în cooperare cu cadrele Biroului de ordine publică urban, au întocmit acte premergătoare faţă de Octavian R., de 25 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin. În data de 27.08.2010, acesta a încercat să sustragă patru roţi complete de la un autoturism care aparţine lui Mirel P., vehicul parcat pe str. Gheorghe Anghel din municipiu. Faţă de Octavian R. s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 20 raportat la art. 208-209 Cod Penal. Cercetările continuă cu autorul în stare de libertate“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspectorul principal Nicolae Lohon.
Purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, sergent major Ramona Nistor, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a fost informată telefonic de către poliţişti despre faptul că sergentul major Octavian Roiban a fost implicat într-o tentativă de furt de roţi de autoturisme. „Ni s-a mai spus că, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4.00, când s-a petrecut evenimentul, subofiţerul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Vom lua măsurile care se impun în funcţie de finalizarea dosarului“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.
Cu câteva săptămâni în urmă, alţi trei pompieri de la ISU Mehedinţi, care sortau ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Moldova, au furat mai multe plase cu haine folosite, care urma să fie distruse. Aceştia au fost sancţionaţi cu amânarea avansării în grad pe o perioadă de doi ani, după ce au fost judecaţi de comisia de judecată din cadrul ISU Mehedinţi pentru încălcarea onoarei şi demnităţii militare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU