22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDOLJ: REŢINUŢI PENTRU O ŞPAGĂ DE 1.000 DE EURO

DOLJ: REŢINUŢI PENTRU O ŞPAGĂ DE 1.000 DE EURO

Ziua de marţi s-a dovedit una cu ceasuri rele pentru doi doljeni din comuna Lipov, care au fost încătuşaţi de procurori şi ofiţerii DGA, după ce au încercat să mituiască un poliţist cu 1.000 de euro.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, un ajutor al şefului de post din comuna doljeană Izvoare a oprit pentru control un autoturism Honda care se deplasa pe raza localităţii. La volan se afla Adi S., de 20 de ani, din Lipov, care venise să se distreze la o discotecă din Izvoare. Tânărul, însă, nu avea permis de conducere, aşa că poliţistul i-a făcut dosar penal. Nemulţumit de situaţie, şoferul fără permis a încercat să-l convingă pe agent să renunţe la întocmirea documentelor, promiţându-i în schimb sume de bani mergând de la 300 şi până la 1.000 de euro.
Agentul a refuzat categoric. Mai mult, văzând că tânărul ţine cu orice preţ să-l mituiască, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie Dolj. Ofiţerii DGA, acţionând sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au pregătit un flagrant la Postul de Poliţie Izvoare, iar mituitorul a căzut în capcană. Nu singur, ci a adus şi un prieten care să-i ţină de urât în spatele gratiilor.
Marţi, în jurul orei 14.00, Adi S. s-a prezentat la Postul de Poliţie Izvoare împreună cu amicul său Marius P., de 26 de ani, tot din Lipov, pentru a-l mitui pe poliţist. Au intrat în incinta postului de poliţie, au luat legătura cu agentul care întocmise dosarul penal, iar la dispoziţia tânărului de 20 de ani, amicul de 26 de ani a scos din buzunar suma de 200 de euro, drept avans la şpagă, pe care i-a dat-o poliţistului, urmând ca în zilele următoare să achite şi restul până la 1.000 de euro. Toată scena a fost filmată cu camera ascunsă de ofiţerii DGA, care au dat buzna în încăpere imediat după achitarea mitei. Cei doi mituitori au fost încătuşaţi şi, în baza unei ordonanţe emise de procuror, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi conduşi în arestul poliţiei doljene. Tânărul de 20 de ani este cercetat acum nu doar pentru conducere fără permis, ci şi pentru complicitate la dare de mită, iar prietenul său de 26 de ani va fi acuzat de dare de mită.
Procurorul anchetator urmează să decidă în cursul zilei de miercuri dacă va cere instanţei arestarea preventivă a celor doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU