22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii craioveni învaţă să ocrotească natura

Elevii craioveni învaţă să ocrotească natura

APM Craiova şi AIESEC Dolj desfăşoară în această perioadă acţiuni de instruire a elevilor pentru protecţia naturii. Cursanţii învaţă despre ariile protejate, reciclarea deşeurilor şi participă la acţiuni de ecologizare.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Dolj, împreună cu AIESEC Craiova, au organizat vineri, în amfiteatrul Liceului de informatică „Ştefan Odobleja“ un training referitor la gestionarea deşeurilor. Evenimentul face parte din proiectul „Learn to chenge the future 2010“, desfăşurat în perioada 18 iulie – 4 septembrie 2010.
În acest interval de timp, tineri din 12 licee craiovene participă la cursuri teoretice şi activităţi practice susţinute de studenţi stagiari străini din Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Letonia şi Brazilia, care au abordat teme generale despre ecologie, şi de consilieri din cadrul APM Dolj. Aceştia din urmă au pus accentul pe aspecte referitoare la ariile protejate din Dolj şi la gestionarea deşeurilor.
Prin opt cursuri teoretice şi şapte activităţi practice, liceenii vor fi încurajaţi să afle mai multe despre mediu şi despre cum ar putea ei contribui la o dezvoltare cu adevărat durabilă.

Acţiuni civice de ecologizare

La întâlnirea de vineri de la „Ştefan Odobleja“, participanţii au urmărit un filmuleţ despre încălzirea globală, intitulat „Un grad contează“ – film lansat de Agenţia Europeană pentru Protecţia Mediului, la Copenhaga, în decembrie 2009 – cu ocazia summit-ului privind schimbările climatice globale. „Noi am lansat trainingul privind ariile protejate şi pe cel cu gestionarea deşeurilor. Le-am explicat celor prezenţi ce înseamnă o arie naturală protejată, câte asemenea arii există în judeţul Dolj, dar şi care este rolul lor. Tranziţia am făcut-o cu acest filmuleţ. Mâine (sâmbătă – n.r.), participanţii vor avea o acţiune de ecologizare în zona Făcăi“, a precizat Sebastian Sbîrnă, purtătorul de cuvânt al APM Dolj. „În afară de acţiunile cu elevii, proiectul şi-a propus să aibă un efect şi în rândul cetăţenilor Craiovei. În Piaţa «Mihai Viteazul» din centrul oraşului a fost amplasat un cort pentru colectarea materialelor reciclabile. Acest cort rămâne în piaţă până pe 1 septembrie“, a precizat Roxana Mărginean, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova.
AIESEC reprezintă o platformă internaţională prin care tinerii pot să îşi descopere şi să îşi dezvolte potenţialul pentru a aduce un impact pozitiv în societate. În România, AIESEC are peste 1.200 de membri şi este prezentă în cele mai importante centre universitare din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII