20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu

Şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu

Vasile Dima, şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, a fost reţinut astăzi de Parchetul General, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Parchetul General a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, fiind înaintată Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti  propunere de arestare preventivă pe numele acestuia.
"Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de şef al Serviciului Tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie <<Prof. Dr. Panait Sârbu>> (<<Maternitatea Giuleşti>>), nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului. Astfel, nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi de asemenea nu a luat măsuri  pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare", se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Potrivit anchetatorilor, "consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi  şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale". În incendiul produs în 16 august la unitatea sanitară cinci bebeluşi au murit, iar şase sunt în stare critică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII