14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Medicii mi-au omorât copilul“

„Medicii mi-au omorât copilul“

După efectuarea necropsiei, medicul legist a stabilit, ieri, că băieţelul de doi ani, din comuna Cârlogani, care a decedat luni seară la spitalul din Slatina, după ce s-a înecat cu boabe de porumb fiert, a avut o moarte violentă. Tatăl copilului spune că va da în judecată cadrele medicale, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt s-a autosesizat cu privire la moartea micuţului.

Medicul legist care a efectuat ieri necropsia copilului din Cârlogani, decedat luni seară după ce s-a înecat cu boabe de porumb fiert, a declarat că băieţelul a avut parte de o moarte violentă prin asfixiere. Copilul avea bronhiile principale obturate, una cu un bob de porumb şi una cu o coajă de sămânţă de floarea-soarelui. „Moartea a fost violentă şi s-a datorat asfixierii acute mecanice prin aspirarea de corp străin. La necropsie s-a constatat că bronhiile principale erau obturate, una de un bob de porumb şi cealaltă de fragmente dintr-o coajă de sămânţă de floarea-soarelui“, a declarat medicul legist Sorin Lesnic.

Părinţii susţin că băieţelul îşi revenise

Luni, Marius Ciucă, băieţelul de doi ani, se afla, împreună cu sora şi cu părinţii săi, în curte şi mâncau porumb fiert. La un moment dat, copilul s-a înecat cu câteva boabe de porumb şi a început să se simtă rău. Tatăl lui l-a luat în braţe şi a ieşit cu el la poartă, iar mama a început să strige după ajutor la vecini. Preotul satului a anunţat incidentul la 112. La locul evenimentului au ajuns un echipaj de la SMURD şi unul de la Ambulanţă. Au stabilizat copilul şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. După aproximativ două ore, Marius a murit. Ştefania şi Costel Ciucă, părinţii copilului, susţin că băieţelul lor îşi revenise în timp ce era transportat cu salvarea la spital. „Doctora care era în salvare ne-a spus că băiatul nostru îşi revenise. La un moment dat chiar a plâns şi a strigat «tati»“, a spus, plângând, mama micuţului.

Vor da în judecată medicii

Părinţii lui Marius Ciucă vor să se facă dreptate şi spun că vor da în judecată medicii. „Îi voi da în judecată pentru că mi-au omorât copilul. Nu îi voi lăsa aşa pe medici“, a spus Costel Ciucă.
Cornel Moisă, medicul de la Urgenţe care a primit copilul, nu a vrut să comenteze acest caz. „Nu comentez. Conducerea spitalului vă va da toate detaliile“, a declarat doctorul Moisă.

Cazul nu trebuia tratat la Slatina

Cazul micuţului din Cârlogani nu trebuia tratat la SJU Slatina, este de părere medicul legist Sorin Lesnic. Potrivit acestuia, spitalul din Slatina nu dispune de aparatură şi de medici specialişti care să rezolve cazurile de acest gen. „Spitalul din Slatina nu dispune de aparatură şi de medici specialişti care să rezolve un astfel de caz. Vom analiza şi vom stabili dacă există culpă medicală. Copiii, în special, sunt o urgenţă majoră şi sunt transferaţi la Craiova, unde au aparatură necesară şi medici specialişti care pot să rezolve astfel de cazuri“, a mai declarat medicul Lesnic.

Inadvertenţe

Surse din cadrul SJU Slatina au confirmat ieri că au dispărut anumite documente medicale din dosarul băieţelului de la Cârlogani. Potrivit acestora, ar fi vorba de un act prin care se atesta faptul că băieţelul respira aproape bine, în procent de 97%.
Deşi cadrele medicale de la Ambulanţă le-au spus părinţilor că băiatul îşi revenise, medicii din spital susţin că acesta se afla în comă de gradul III/IV.
„Copilul a fost adus la Urgenţe cu diagnosticul comă de gradul III/IV. A fost intubat, i-au fost acordate toate îngrijirile necesare şi a fost diagnosticat cu insuficienţă respiratorie acută. Băieţelul din Cârlogani respira, dar era inconştient. I-a fost făcută o traheostomie, însă nu şi-a mai revenit. La ora 21.00 a fost declarat decesul“, a spus doctorul Elena Stoicea, de la SJU Slatina.
Medicul legist care a afectuat ieri necropsia a confirmat faptul că există inadvertenţe în acest caz, precizând că datele de la Ambulanţă nu coincid cu cele ale spitalului. „S-au constatat nişte inadvertenţe în documentele medicale. Anumite date medicale nu concordă, adică cele de la salvare cu cele de la spital, şi acestea vor fi cercetate. S-a demarat şi o anchetă de către poliţie, pentru a se stabili cauzele care au dus la decesul copilului“, a adăugat Lesnic.

Parchetul s-a autosesizat

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-au sesizat din oficiu, ieri, cu privire la moartea micuţului Marius Ciucă. În cauză s-a constituit dosar penal şi se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
În urmă cu trei luni, conducerea spitalului din Slatina a fost destituită, după ce un copil de nouă ani, adus cu o simplă fractură la mână, a murit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII