22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

România este Craiova

Timp de două zile, luni şi marţi, Craiova a găzduit Caravana Ştirilor Kanal D, devenind parte a campaniei „România este oraşul tău“.

Caravana Ştirilor Kanal D demarată pe 2 august a bătut ţara în lung şi-n lat, poposind pentru câteva zile şi în Cetatea Banilor. Un cort amplasat în Piaţa „Mihai Viteazul“ şi-a deschis „porţile“ pentru a simţi pulsul oraşului şi a cunoaşte frumuseţile, dar şi problemele urbei. „Am simţit nevoia să aflăm care este pulsul României mai departe de zona zero, Capitala. Lucrurile se văd cu totul altfel din birourile cu aer condiţionat şi altfel de pe stradă, aşa că ne-am hotărât să coborâm în mijlocul oamenilor, să descoperim publicul aşa cum este el în realitate, nu cum se vede din studii şi cifre. Şi l-am descoperit altfel, l-am simţit aşa cum este în realitate. Mai mult, vrem să creăm un concept de jurnal, nou în România, care nu are legătură cu jurnalele de la noi. Vrem să dăm ştirea şi din spatele ei sau măcar încercăm“, a precizat Maria Popescu, PR Manager Kanal D.
Craiova a devenit subiect într-un jurnal cu totul nou, „în care nu sunt ocolite nici ştirile serioase, dar nici cele mondene. Nu ne vom da înapoi să facem ştiri cu Bianca Drăguşanu, dar nici nu vom ocoli ştirile serioase. Nu vom înlătura nici materialele cu copiii talentaţi, care îşi găsesc din ce în ce mai greu locul în cadrul principalelor buletine informative“, au precizat membrii echipei de la Kanal D.
Astfel, oameni simpli, voci neauzite, voci aparent comune, dar deosebite ajung sub lumina reflectoarelor, într-un nou format sub grija unei echipe, care se alătură prezentatorului Christian Sabbagh, cel care va conduce această caravană şi va transmite din fiecare oraş, aşa cum s-a întâmplat şi de la Craiova, cele mai importante ştiri locale şi naţionale, în cadrul conceptului „România este oraşul tău“.  

Un oraş fantastic

Căldura craiovenilor, buna dispoziţie i-au încântat pe membrii echipei de la Kanal D, care au descoperit un oraş care arată fantastic. „Craiova văzută de la Bucureşti pare un oraş unde domneşte teroarea şi nu legea. Realitatea este însă cu totul alta. Este un oraş fantastic. M-am plimbat pe străzi liniştit, am descoperit locuri cu adevărat minunate, clădiri vechi şi deosebit de frumoase“, a recunoscut cu încântare Christian Sabbagh.
Deosebit de plăcută a fost pentru echipa de la Kanal D şi întâlnirea cu oamenii locului. Mânaţi de curiozitatea descoperirii unor persoane pe care le vezi în spatele sticlei televizorului, rareori în realitate, sau pur şi simplu din dorinţa de a afla ce se mai petrece sub acel cort din Piaţă, craiovenii au răspuns prompt invitaţiei care se făcea auzită la difuzoare.
Christian Sabbagh le-a ascultat povestea, au făcut schimb de opinii, le-a ascultat sugestiile, problemele şi poveştile de viaţă. Şi atunci când timpul nu a mai permis-o, câte o scrisoare care ascundea între colţurile plicului o experienţă nu tocmai plăcută de viaţă s-a strecurat în urna specială, ce îndemna prin mesajul scris: „Arată-mi viaţa ta! Spune-ţi povestea!“.
Nici o scrisoare nu se va pierde, ci va fi răsfoită, iar echipa de ştiri va căuta soluţii pentru ajutorarea celor care au nevoie, căci „noi facem mai mult decât o ştire, mergem dincolo de mesajul ei informativ, în căutarea unei soluţii, unei rezolvări“, după cum a precizat Christian Sabbagh.
Caravana „România este oraşul tău“ a străbătut până acum oraşele Sibiu, Braşov, Bacău, Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Craiova. Români deosebiţi, oameni cu poveşti de viaţă impresionante şi imagini ale unei Românii frumoase, prospere şi pregătite să ţină piept vremurilor grele pe care le traversează vor continua să transmită celui din fotoliul de acasă pulsul locului şi din oraşele prin care caravana va continua să meargă până pe 28 august, atunci când motoarele se vor opri, pentru a face loc noii grile de toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII