20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoare de urgenţă pentru familiile micuţilor morţi şi răniţi la maternitatea Giuleşti

Ajutoare de urgenţă pentru familiile micuţilor morţi şi răniţi la maternitatea Giuleşti

Familiile nou-născuților care au decedat în urma accidentului de la maternitatea Giulești vor primi un ajutor de câte 5.000 de lei, iar pentru cei care au fost răniţi – câte 3.000 de lei, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.
Premierul Emil Boc a declarat marţi că Executivul va oferi ajutoare de urgenţă familiilor nou-născuţilor care au fost victimele accidentului de la maternitatea Giuleşti. "În primul rând, vreau să transmit şi eu familiilor îndoliate condoleanţe pentru tragicul eveniment petrecut aseară, care, la fel ca pe orice român, m-a şocat şi pe mine şi vreau să asigur familiile îndoliate că vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenţă pentru a trece şi a uşura din imensa durere pe care o au. În rest, celelalte aspecte vor fi discutate în cadrul Guvernului”, a declarat Boc.  
În incendiul izbucnit luni la maternitatea Giuleşti au murit patru nou-născuţi, iar alţi șapte sunt internaţi în stare gravă. Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au început, marţi, urmărirea penală in rem, adică în lipsa unui autor al infracțiunii, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII