12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: Trei bebeluşi au murit în incediul de la Maternitatea Giuleşti

Bucureşti: Trei bebeluşi au murit în incediul de la Maternitatea Giuleşti

Trei dintre bebeluşii aflaţi în Maternitatea Giuleşti au murit luni seară în urma incendiului care a izbucnit la secţia de Terapie Intensivă. "Din păcate am avut trei decese de nou născuţi, iar alţi opt micuţi au fost transportaţi cu arsuri medii şi grave la Spitalul Grigore Alexandrescu. Este o tragedie!" a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Acesta a spus că familiile micuţilor decedaţi au fost anunţate deja. Cei opt nou-născuţi care aveau arsuri pe o suprafaţă de peste 50% din corp au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Toţi bebeluşii transportaţi la acest spital au supravieţuit şi sunt sub supravgherea medicilor.
Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a spus că incendiul a fost localizat la etajul doi al clădirii, unde ardea cu flacără deschisă, fiind foarte mult fum în Secţia Terapie Intensivă.
Onofrei a adăugat că bebeluşii au fost duşi, în câteva secunde, un etaj mai jos, în incubatoare, de unde au fost preluaţi de medicii specializaţi şi predaţi ambulanţelor SMURD care i-au dus la spitalele Floreasca, Universitar de Urgenţă şi Grigore Alexandrescu. Alţi zeci copii au fost transportaţi la spitalul Caritas. Şapte gravide în travaliu au fost transportate la spitalul Filantropia. Autorităţile au decis evacuarea totală a spitalului. Astfel 26 de mame, cu copiii lor, vor fi transportate la spitalele care au acceptat să le primească.

Din primele informaţii, se pare că explozia s-a la un aparat de aer condiţionat din secţia de reanimare, unde se aflau 11 nou născuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII