20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrige rău nisipul, dom’ primar?

Frige rău nisipul, dom’ primar?

Primarul liberal din Galicea Mare a dat criza financiară pe valurile înspumate ale Mării Negre. Când toate primăriile din judeţ sunt în prag de faliment, Florel Catană a plecat pe litoral la perfecţionare, bineînţeles, pe banii şi cu maşina primăriei. Cazat la hotel de trei stele aproape de malul mării, primarul susţine că trebuie să se instruiască permanent, chiar dacă repectivele cursuri sunt destinate angajaţilor primăriei care se ocupă de colectarea taxelor şi impozitelor.

Edilul-şef din Galicea Mare se bronzează pe plaja din staţiunea Eforie Nord pe bani publici, în loc să stea la primărie şi să rezolve problemele legate de disponibilizările cerute de guvern. Florel Catană este cazat la hotelul Felix, de trei stele, dotat cu TV, climă, frigider, bar, terasă şi grădină de vară unde poate servi masa în acordurile muzicii cafe-concert, după cum sună oferta îmbietoare de pe site-ul de internet al hotelului. De ce este de condamnat gestul primarului? În primul rând, pentru că toate primăriile din judeţ, în frunte cu Consiliul Judeţean Dolj, au sistat de la începutul anului toate plecările prin ţară la cursuri de perfecţionare dată fiind situaţia financiară dezastruoasă în care se găsesc. În al doilea rând, pentru că respectivele cursuri nu sunt destinate primarilor, ci subordonaţilor lor, aşa cum veţi vedea în continuare. Viceprimarul din Galicea Mare, tot liberal şi el, invidios că şeful său se prăjeşte la soare pe plajă, iar el pe uliţele din comună, l-a acuzat că şi-a luat cu el şi cele două fete şi ginerele.
„Domnule, a plecat sâmbătă la mare cu maşina primăriei şi a luat cu el şi pe cele două fete, şi pe ginerele său. Eu figurez că am plecat şi eu la specializare, dar el l-a luat pe ginerele lui. Nici nu mai avea voie să plece, pentru că guvernul a interzis primăriilor să mai trimită oameni la specializări în condiţiile acestea financiare“, s-a plâns viceprimarul Octavian Ciovică.

La cursuri pe nisipul fierbinte

Contactat telefonic, primarul din Galicea Mare a făcut declaraţii contradictorii. A spus că este în staţiunea Eforie Nord, la cursuri organizate de Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Craiova. Numai că, potrivit programului de pe site-ul Centrului, staţiunea Eforie Nord nu figurează ca destinaţie pentru cursuri. „Da, sunt plecat la nişte cursuri despre taxe şi impozite locale în staţiunea Eforie Nord, la hotelul Felix, dar nu am plecat cu fetele mele şi nici cu ginerele. Cursurile au fost organizate de Centrul de Perfecţionare Craiova, iar primăria a avut alocate fonduri pentru aceste cursuri“, a spus primarul. „Minte!“, i-a răspuns viceprimarul de la distanţă.
Întrebat ce treabă are el cu taxele locale şi de ce nu a trimis pe cineva în domeniu, Florel Catană a răspuns sec: „Primarul trebuie să fie instruit mereu“. Dacă e să judecăm după programul de cursuri publicat chiar pe site-ul Centrului Regional de Formare din Craiova, cursuri în domeniul taxelor şi impozitelor s-au organizat numai în staţiunile Neptun şi Jupiter şi au fost destinate nu primarilor, ci „personalului de conducere şi de execuţie de specialitate din cadrul aparatului propriu al consiliilor judeţene şi locale“. Fără comentarii. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, nu ştia despre dorinţa fierbinte de perfecţinare a primarului. „Depinde de fiecare ordonator de credite în parte cum alocă banii, dar noi, la CJ, am renunţat la astfel de cursuri din cauza situaţiei financiare“, a spus Prioteasa. Primarul din Galicea Mare este aşteptat cu drag acasă de toţi locuitorii din comună să le arate bronzul căpătat la plajă şi să le spună ce rău arde la tălpi nisipul fierbinte. Cel mai mult îi simte lipsa viceprimarul Ciovică, obligat acum să meargă prin comună cu bicicleta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII