21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuldozerele de la „Hanul Doctorului“, frânate de primărie

Buldozerele de la „Hanul Doctorului“, frânate de primărie

Arva SA, societatea care a băgat buldozerele în spaţiul verde de lângă ştrandul „Hanul Doctorului“, a fost amendată de primărie, a declarat ieri viceprimarul craiovean Teodor Sas.
„Angajaţii Serviciului de Gospodărire Comunală au mers pe teren şi au constatat încălcarea spaţiului verde. Amenzile noastre nu sunt mari în acest domeniu. Va fi vorba de o contravenţie de 1.000 – 1.500 de lei. RAADPFL Craiova, Regia domeniului public, cea care are în administrare ştrandul şi zona limitrofă, a atenţionat şi ea societatea Arva SA, care a închiriat ştrandul. Totodată, primăria a sesizat şi Garda de Mediu Dolj în legătură cu acest aspect, urmează să vedem ce măsuri se vor lua“, a spus viceprimarul Sas. Zilele trecute, Nicu Irimescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al SC Arva, spunea că societatea nu a intrat pe spaţiul verde. În luna iulie 2010, societatea Arva a solicitat şi obţinut acordul Regiei Autonome a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova pentru împrejmuirea cu gard a locaţiei ştrandului, dar nu a făcut demersurile necesare pentru obţinerea unei autorizaţii de construire, aşa cum este legal. „Pentru un gard de sârmă nu este nevoie de autorizaţie“, spunea Nicu Irimescu. În schimb, viceprimarul Sas a declarat ieri că orice lucrare de acest gen are nevoie de autorizaţie de construire. În caz contrar, societatea poate fi amendată contravenţional cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 de lei. Aşteptăm cu interes şi reacţia Gărzii de Mediu în acest caz.
În 2008, societatea Arva a închiriat ştrandul „Hanul Doctorului“, suprafaţa trecută în contract fiind de 4.800 mp, din care 3.600 mp îi reprezintă bazinul cu apă. La doar o lună de la preluare, comisarii de mediu au amendat societatea cu 30.000 de lei pentru distrugerea spaţiului verde şi au dispus refacerea lui în cel mult o lună. La acea dată, finanţatorul lucrărilor, Ghiţă Bloj, patronul Marlorex şi unul dintre acţionarii Arva, a ameninţat ziariştii care sesizaseră că buldozerele intraseră pe spaţiul verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII