14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Anghel şi Grigore Alin Răduţ, din nou în arest

Florin Anghel şi Grigore Alin Răduţ, din nou în arest

Magistraţii Judecătoriei Slatina au decis ieri să-l aresteze din nou pe băiatul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, şi pe un prieten de-al acestuia, inculpat în aceeaşi cauză, Grigore Alin Răduţ. Cei doi obţinuseră în luna iunie eliberarea pe cauţiune.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador sau Băsică, şi un prieten de-al acestuia, Grigore Alin Răduţ, se vor întoarce în arest. Asta au decis ieri magistraţii Judecătoriei Slatina, instanţă pe rolul căreia s-a aflat dosarul privind cererea de revocare a liberării provizorii pe cauţiune a celor doi. Au cerut rearestarea celor doi atât Vasile Anghel, zis Amar, şi Gheorghe Anghel, zis Felix, unchii lui Ambasador, cât şi Parchetul. Ambasador şi Grigore au fost implicaţi în luna iunie într-un scandal care a avut loc la Mărunţei şi în care cei doi împreună cu alţi inculpaţi l-au bătut pe Amar, fratele lui Bercea, făcând uz de arme albe. Din acest motiv, pentru cei doi, instanţa a dispus măsura arestării preventive. Aceştia au făcut recurs şi au obţinut eliberarea provizorie pe cauţiune, totodată instanţa impunându-le şi anumite măsuri pe care ar fi trebuit să le respecte. Lucrurile nu au stat tocmai aşa şi Ambasador a încălcat măsurile impuse de lege şi s-a întâlnit cu unul dintre inculpaţi. Pe 9 iulie, Ambasador, băiatul lui Bercea, a intrat cu maşina în unchiul său, Gheorghe Anghel, zis Felix. Ambasador era însoţit în acel moment chiar de Alin Răduţ Grigore (deşi instanţa îi interzisese acest fapt – n.r.) şi un anume Ion Pietroşel. A recunoscut acest lucru în faţa magistraţilor de la Judecătoria Slatina, la cel de-al doilea termen al recursului.
Dosarul înregistrat sub numărul 7550/311/2010 a avut mai multe tremene de judecată, de fiecare dată unul dintre inculpaţi şi avocaţii acestuia invocând diverse motive. Mai exact, prin avocaţi, Florin Anghel a încercat să tragă de timp, invocând boala.

Avocaţii lui Ambasador, amendaţi

La termenul din 3 august, instanţa a respins cererile de amânare formulate de apărătorii inculpatului Florin Anghel şi a procedat la amendarea avocaţilor Dobrescu Constantin şi Iancu Tănăsescu cu amenda judiciară în cuantum de 5.000 de lei.
De asemenea, s-a emis adresă către Baroul Olt pentru comunicarea datelor de identificare ale celor doi avocaţi în vederea dării acestora în debit. Tot la termenul din 3 august, s-a emis adresă către Baroul Olt în vederea desemnării unui apărător din oficiu care să asigure asistenţa juridică a lui Florin Anghel.
Instanţa a mai decis atunci citarea lui Ambasador prin administraţia instituţiei medicale unde se află internat şi la adresa de la domiciliu cu mandat de aducere. În privinţa lui Alin Răduţ Grigore s-a hotărât citarea lui la adresa de domiciliu.

Trimiterea în arest

La termenul de ieri, Judecătoria Slatina a dispus trimiterea în arest a celor doi. „Instanţa a decis astăzi (ieri-n.r.) trimiterea în arest a celor doi inculpaţi, cu recurs în 24 de ore“, a explicat Mihai Dumitraşcu, avocatul lui Amar.
În astfel de cazuri, inculpaţii mai pot face recurs în termen de 24 de ore de la pronunţarea soluţiei, recurs care va fi judecat la Tribunalul Olt.
Unchiul lui Ambasador a declarat că este mulţumit de decizia luată de instanţă. „Judecătorii de la Judecătoria Slatina sunt corecţi. Oamenii îşi fac bine treaba, nu ca aceia de la Tribunalul Olt. Sunt mulţumit de soluţia dată. Suntem în pericol eu şi familia mea din cauza lui Florin Anghel. Nu mai putem dormi liniştiţi în casele noastre. Ne ameninţă încontinuu“, declara Amar.
Florin Anghel a fost eliberat la sfârşitul lunii iunie, pe cauţiune, de magistraţii Tribunalului Olt în schimbul sumei de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII