26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateArestaţi pentru trafic de droguri

Arestaţi pentru trafic de droguri

Două persoane au fost arestate pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Una dintre acestea mai este cercetată şi pentru trafic de minori. Persoanele inculpate au înfiinţat la domiciliu o cultură hidropană de canabis. La domiciliul acestora s-au găsit câteva kilograme de canabis.

Două persoane au fost reţinute sâmbătă de poliţie, pentru trafic de droguri şi de minori. Procurorii din cadrul Biroului Teritorial Olt al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor PI şi PFC, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi trafic de minori.
„Cei doi inculpaţi au înfiinţat în urmă cu circa două luni o cultură hidropană de canabis la domiciliul lor, pe care urma să o înmulţească şi să o valorifice“, a declarat Claudiu Negrilă, procuror-şef din cadrul DIICOT – Biroului Teritorial Olt.

Cercetat pentru trafic de minori

Una dintre persoanele inculpate mai este cercetată şi pentru trafic de minori. „Inculpatul PFC a vândut în Slatina droguri de risc şi mare risc, respectiv rezină de canabis şi cocaină. Acesta le-a racolat pe minorele A.M., de 15 ani, şi C.M., de 16 ani, pe care ulterior, sub ameninţare cu violenţe, le-a obligat să practice prostituţia, sumele de bani fiind încasate de inculpat“, a mai declarat procurorul-şef Claudiu Negrilă din cadrul DIICOT – Biroului Teritorial Olt.

S-au găsit câteva kilograme de canabis

În urma percheziţiilor efectuate, procurorii DIICOT au găsit la domiciliul celor doi 3,650 kilograme de canabis, două doze cocaină şi 2,5 grame de rezină de canabis, precum şi sumele de 250 de euro şi 400 de lei.
Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru cele două persoane inculpate. Potrivit lui Claudiu Negrilă, cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii – Direcţiile Judeţene Olt şi Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS