14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

PSD Craiova pescuieşte semnături antiguvern
Organizaţia PSD Craiova s-a lansat vineri în acţiunea declanşată la nivel naţional de strângere de semnături împotriva guvernului Boc, respectiv în susţinerea moţiunii de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună în septembrie. Potrivit preşedintelui PSD Craiova, Mihai Fifor, până vineri la prânz fuseseră adunate circa 10.000 de semnături, ţinta PSD Craiova fiind de 80.000 de nume până pe 20 august. Şeful filialei craiovene a PSD a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, şi actele de guvernare pe care social-democraţii le consideră motive suficiente în favoarea moţiunii de cenzură: dispreţul actualului guvern faţă de pensionari; majorarea taxelor şi a impozitelor; tăierea nediferenţiată a salariilor bugetarilor; paralizia în faţa clientelei politice a PDL şi în faţa corupţiei, în general; eliminarea subvenţiilor la încălzire; dezinteresul total faţă de soarta salariaţilor; sfidarea Constituţiei; tratarea presei ca o ameninţare la adresa României.
Marian Bădîrci

Linie telefonică pentru denunţarea cerşetorilor români
Autorităţile britanice au deschis o linie de telefon pentru denunţarea cerşetorilor români şi au cerut populaţiei să nu le ofere bani, după ce aceştia au invadat străzile din celebrul oraş universitar Oxford. Bandele organizate de cerşetori vizează în special turiştii şi studenţii şi chiar fură bani de la oameni.
Poliţia a dat asigurări că încearcă să oprească grupurile de femei românce, adesea gravide şi cu copii mici, care vin la Oxford pentru a cerşi. Potrivit cotidianului britanic Oxford Mail, acestea sunt îmbrăcate în haine tradiţionale româneşti – „fuste lungi şi ample, au păr lung şi majoritatea tind să fie destul de plinuţe“ – şi încearcă să impresioneze trecătorii, spunând într-o engleză stricată că au nevoie de bani pentru a cumpăra mâncare şi lapte pentru copiii lor.
„Vizează studenţii străini şi vizitatorii“, a declarat sergentul Claire Storry, care a cerut populaţiei să nu ofere bani. „Vrem ca oamenii să devină mai conştienţi şi le cerem să nu dea bani cerşetorilor. Aceştia (…) vin (la Oxford – n.red.) pentru a cerşi şi a fura lucruri“, a adăugat ea. „Ieri am aflat că au furat bancnote de 50 de lire sterline de la doi turişti japonezi sau chinezi“, potrivit poliţistei.
Potrivit unei legi din 1824, cerşitul este interzis în Marea Britanie, iar cei care se fac vinovaţi riscă închisoarea.
NewsIn


300.000 de lei pentru igienizarea şcolilor din Târgu Jiu

Unităţile şcolare de pe teritoriul municipiului Târgu Jiu vor fi igienizate din fondurile primăriei, suma alocată anul acesta fiind doar jumătate din cea de anul trecut. Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al primăriei, în acest an s-au alocat 300.000 de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii şi igienizare la şcolile şi grădiniţele din municipiu. Lucrările au început în urmă cu o lună, dar acestea nu vor fi efectuate la toate instituţiile de învăţământ deoarece mare parte dintre ele au fost reabilitate în 2009. „Toate unităţile de învăţământ din municipiu, dintre care şapte colegii, trei licee, 12 şcoli primare, nouă cămine cu program prelungit şi 20 de grădiniţe, au intrat sau urmează să intre în programul de igienizări. De reparaţii nu vor avea parte decât unele din acestea, majoritatea şcolilor şi grădiniţelor fiind reabilitate şi modernizate pe parcursul anului trecut. În acest sens, şi fondurile alocate sunt mai mici decât cele din 2009. Astfel, acum un an am avut la dispoziţie 600.000 de lei, iar în acest an avem doar jumătate din sumă. În lucrările de reparaţii din acest an sunt cuprinse 12 licee şi colegii, zece şcoli şi 12 grădiniţe. Vom merge în principal pe reparaţii la grupuri sanitare şi cantine“, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS