17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEC Bank a inaugurat Biroul de Fonduri Europene

CEC Bank a inaugurat Biroul de Fonduri Europene

Doljenii care doresc detalii cu privire la fondurilor europene şi la modalitatea de obţinere a prefinanţării şi cofinanţării o pot face la CEC Bank, sucursala Craiova. Vineri, banca a inaugurat oficial Biroul de Fonduri Europene.
„În cadrul acestui Birou dorim să acordăm consultanţă clienţilor noştri existenţi şi potenţiali. Această consultanţă nu seamănă deloc cu cea pe care o dau firmele de consultanţă“, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, prezent la eveniment. De asemenea, cei interesaţi pot afla inclusiv informaţii despre cum s-au derulat, cum s-au executat sau s-au finalizat proiecte similare din alte judeţe, unde banca are Birouri de Fonduri Europene. Acest serviciu este fără costuri pentru beneficiar, indiferent dacă acesta va fi sau nu în final clientul băncii.
Înfiinţarea acestui tip de birouri vine într-o perioadă în care CEC Bank acordă o atenţie deosebită accesării fondurilor europene şi în care banca a avut o activitatea mai intensă.
„Anul trecut a fost un an greu pentru întreaga economie a României şi pentru întregul sistem bancar. Chiar dacă per total în sistemul bancar s-a înregistrat o scădere de -3,6% la soldul creditelor, noi am crescut însă creditul cu 15%. Au beneficiat de aceşti bani în special clienţi din zona persoanelor juridice (persoanele fizice nu au avut un apetit deosebit anul trecut pentru credite) – IMM-uri (soldul creditelor IMM-urilor a crescut anul trecut cu 47%), administraţiile publice locale şi marile corporaţii“, a explicat Radu Graţian Gheţea. Acesta a venit şi cu altă veste bună pentru doljeni.
„Acest oraş, acest judeţ au o viaţă economică intensă, mult peste ce se întâmplă în general sau ce percepem din media“, a adăugat preşedintele CEC Bank.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU