21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBERD acordă Alro un împrumut de 180 de milioane de dolari

BERD acordă Alro un împrumut de 180 de milioane de dolari

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut sindicalizat de refinanţare de 180 de milioane de dolari producătorului de aluminiu Alro, pentru îmbunătăţirea calităţii produselor şi a eficienţei energetice, potrivit unui comunicat.
„Prin intermediul acestui proiect, BERD susţine una dintre cele mai importante companii din sectorul privat românesc, ajutând-o să se concentreze pe produsele cu valoare adăugată ridicată şi pe îmbunătăţirea eficienţei energetice“, a declarat Claudia Pendred, director BERD pentru România.
Pachetul de finanţare este structurat sub forma unui împrumut de tip A/B, prin care BERD va acorda 75 de milioane de dolari, în timp ce diferenţa de 105 milioane de dolari este sindicalizată către bănci comerciale.
Împrumutul va refinanţa datoria actuală a companiei, ajutând la consolidarea şi restructurarea acesteia pe termen lung. Acest proiect va îmbunătăţi fluxul de numerar al companiei, sprijinind astfel Alro să-şi finanţeze programul de investiţii, se mai arată în comunicat.
Îmbunătăţirea eficienţei energetice, unul dintre obiectivele principale ale investiţiei, va conduce la reducerea emisiilor de carbon cu 10%, potrivit reprezentanţilor BERD.
„Acordul de refinanţare semnat cu BERD oferă companiei o bază bună pentru continuarea strategiei de dezvoltare, consolidând de asemenea structura financiară“, a declarat Marian Năstase, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Alro.
„Suntem încântaţi de rezultatele negocierilor, deoarece reprezintă o recunoaştere a stabilităţii companiei, a potenţialului de creştere şi a solidităţii programului implementat pentru depăşirea crizei internaţionale. Suntem hotărâţi să continuăm strategia noastră pe termen lung de integrare verticală şi concentrare pe produse cu valoare adăugată mare“, a spus acesta.
De la începutul activităţii sale în România, BERD a investit peste 4,7 miliarde de euro în peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investiţii suplimentare în valoare de peste 8,3 miliarde de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS