14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi-a găsit locuinţă în sala de şedinţe a primăriei

Şi-a găsit locuinţă în sala de şedinţe a primăriei

Protest inedit în Orşova. O femeie refuză să plece din incinta primăriei. Aceasta a rămas fără casă după ce a fost dată afară de familie. După ce a dormit mai bine de 12 nopţi pe o bancă din parc, s-a „stabilit“ în sala de şedinţe a Primăriei Orşova.
 
Angajaţii primăriei au încercat să o scoată afară pe Veta Ionescu, de 56 de ani, dar femeia spune că va rămâne acolo până va primi o casă. Femeia spune că a mers joi la primărie, în timpul unei şedinţe de consiliu local. Pentru că aleşii locali nu au băgat-o în seamă, aceasta nu a mai plecat din primărie.
„De cinci ani mă zbat să am o locuinţă şi nimeni nu mă ajută. Am fost peste tot. Am dormit prin parc, dar nu mai pot. Am venit la primărie şi nu mai plec de aici până ce domnul primar nu îmi dă o casă. Sunt bolnavă, sunt operată, am nevoie de medicamente. Familia mea m-a dat afară din casă“, a spus Veta Ionescu.
Paznicul primăriei este acuzat de femeie că a sechestrat-o şi a stins chiar şi lumina, dar acesta a negat afirmaţiile.
„Nu a sechestrat-o nimeni, ea singură a intrat în sala de şedinţe. Dacă nu a mai dorit să plece, era normal să închid uşa!“, a spus paznicul primăriei.
Primarul oraşului a spus că ştie problema femeii şi că va încerca să găsească şi o soluţie, dar fără ajutorul consilierilor nu poate. În ceea ce priveşte comportamentul angajatului, primarul spune că îl va sancţiona disciplinar.
„Cunosc foarte bine problema doamnei Ionescu Veta, dar, din păcate, cum doreşte dânsa nu pot să o ajut. A fost de cel puţin zece ori în audienţă la mine, iar dânsa doreşte un apartament cu o cameră, bucătărie şi hol, dar primăria nu are posibilitatea de a-i oferi aşa ceva. I-am oferit o locuinţă socială şi a refuzat-o. Acum, a venit la şedinţă ca şi petentă, dar consilierii au refuzat să comunice cu ea şi nu ajutat-o. Noi avem nişte garsoniere care de-a lungul timpului au fost închiriate de diferite persoane, care ulterior au plecat să muncească în străinătate sau au reuşit să îşi cumpere ceva. Acum eu aş avea nevoie de consilierii locali să mă ajute să facem evacuarea celor care au locuit în garsonierele respective şi să o putem lăsa pe doamna Ionescu să locuiască acolo. Din păcate, consilierii nu mă ajută şi nu pot să fac asta singur. Asta nu înseamnă că lucrurile rămân aşa. O să văd ce trebuie făcut pentru că această femeie nu poate locui în sala de şedinţe la nesfârşit. Cât despre paznicul primăriei, nu avea nici un drept să încuie uşa, dar de asta mă voi ocupa personal“, a declarat Constantin Brăgaru, primarul Orşovei.
Noul locatar nepoftit al primăriei este hotărât să locuiască în sediu până la găsirea unei locuinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS