13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii morţi în accidentul din Bucegi se întorc acasă

Militarii morţi în accidentul din Bucegi se întorc acasă

Sicriele cu cei şase militari israelieni care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din Munţii Bucegi au ajuns în Israel, cu avioane de transport Hercules, care au decolat la prima oră de la Baza Militară Boboc. Funeraliile vor începe vineri la prânz.
Rămăşiţele pământeşti ale căpitanului Claudiu Ştefan Dragnea au ajuns în această dimineaţă în Capitală. În jurul prânzului, va avea loc o ceremonie militară pe aeroportul Otopeni, de unde sicriul va fi trimis în Craiova, la familie.
Echipele de medici militari şi membri ai rabinatului Forţelor de apărare israeliene, au încheiat joi identificarea finală a cadavrelor celor şase militari.
Anterior, echipele medicale au întâmpinat probleme în realizarea identificării finale, din cauza problemelor logistice pe care le implica transferul cadavrelor între baze militare şi spitale din România, pe lângă starea corupurilor, Unele au fost recuperate de la locul accidentului de soldaţi români, înainte de sosirea echipelor israeliene, ceea ce a îngreunat şi mai mult procesul de identificare.
Însă rabinul militar şef a spus joi că va depune toate eforturile pentru a se asigura că trupurile celor şase soldaţi vor fi repatriate în Israel, pentru a fi înmormântate, înainte de Shabbat.
Un purtător de cuvânt al armatei de la Ierusalim a anunţat joi că mai multe dintre victime au fost avansate postmortem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII