28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞefii ANI, martori în dosarul lui Dan Diaconescu

Şefii ANI, martori în dosarul lui Dan Diaconescu

Procurorii DNA l-au audiat ieri pe secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, ca martor în dosarul lui Dan Diaconescu, după ce în 2005 era specialist tehnic la Direcţie şi s-a ocupat de înregistrările ambientale din dosarul patronului OTV, au declarat surse judiciare.
Horia Georgescu le-ar fi spus procurorilor că, în calitate de specialist tehnic, a descărcat în 2005 mai multe înregistrări ambientale din dosarul lui Dan Diaconescu, făcute de omul de afaceri Paul Ţârdea cu un telefon performant. După ce a descărcat înregistrările, acestea au fost predate procurorului de caz de la acea vreme, Cătălin Macovei, audiat şi el ieri la DNA. Din interceptări ar fi reieşit că patronul OTV îi cerea bani lui Ţârdea, potrivit unor surse NewsIn.
Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a fost audiat ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, ca martor în dosarul în care Dan Diaconescu este cercetat pentru şantaj, au declarat surse judiciare.
Potrivit aceloraşi surse, Cătălin Macovei a dat o declaraţie în faţa procurorilor DNA despre modul în care a instrumentat dosarul lui Dan Diaconescu în perioada în care era procuror la Direcţie. Dosarul lui Diaconescu a fost declinat în 2005 de la DNA la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, de unde a revenit în 2010 la Direcţie.
Diaconescu este cercetat de procurorii anticorupţie într-un dosar de şantaj, deschis de DNA în 2005, după o plângere a omului de afaceri Petre Paul Ţârdea. În acelaşi dosar este vizat şi fostul director al publicaţiei Atac la persoană, Mihai Ghezea. De asemenea, patronul OTV mai este acuzat de şantaj, împreună cu Doru Pârv, un colaborator al televiziunii.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII