14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea, decimată

Salubritatea, decimată

Administraţia Craiovei intră în jumătatea neagră a anului.

Dacă la capitolul concedieri mai sunt multe de clarificat, din iulie trebuie aplicată reducerea de cheltuieli cu bunuri şi servicii în unităţile de autoritate publică. Prestatorii locali ai primăriei şi-au depus deja bugetele rectificate conform Ordonanţei de Urgenţă 55.
Cel mai afectat este şi cel mai important dintre serviciile Craiovei, Salubritatea. Acesta şi-a redus cheltuielile cu aproape un milion de lei (zece miliarde de lei vechi) pentru semestrul II la capitolul „bunuri şi servcii“, şi a virat aproape încă un milion la stat din reducerea unor drepturi salariale şi a fondului de premiere al instituţiei. Salubritatea are de încasat de la primărie restanţe de aproape patru milioane de lei pentru lucrări executate şi nu sunt semne că municipalitatea va putea să-şi achite obligaţiile sau să suplimenteze fondurile pentru salubrizare. Dimpotrivă! Pentru a reuşi să supravieţuiască, Salubritatea va trebui să umble şi la organigramă, din care, susţin surse din cadrul primăriei, va scoate circa 350 de posturi, din 880. Nici unul dintre directorii Salubrităţii nu mai răspunde de vineri la telefon.

Fără reparaţii şi piese de schimb

Se observă că s-a renunţat în totalitate la reparaţiile curente, estimate la 255.000 de lei în semestrul II. Alocaţia altui capitol important, piese de schimb pentru parcul auto, a fost înjumătăţită, de la 500.000 la 250.000 de lei. Suma pe care unitatea preconiza să o cheltuiască la spălatul căilor publice, de 130.000 de lei, aproape s-a înjumătăţit. S-au tăiat 67.000 de lei chiar şi din cheltuielile cu depozitarea deşeurilor în rampa de la Mofleni şi cu deszăpezirea, două dintre activităţile bănoase ale Salubrităţii.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII