14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic îngreunat în Vama Porţile de Fier I

Trafic îngreunat în Vama Porţile de Fier I

Traficul de călători şi de autovehicule prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România, este perturbat, începând de vineri, din cauza unor lucrări de reabilitare.
Punctul vamal se află
într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, iar aceste lucrări de infrastructură vor conduce la blocarea a două piste de control pe sensul de ieşire şi două pe sensul de intrare în România. Lucrările urmează să fie finalizate în octombrie.
Poliţiştii de frontieră severineni preconizează o creştere a timpilor de aşteptare în vamă, întrucât nu mai există nici o posibilitate de selecţie a autovehiculelor pentru controlul de frontieră, toate vehiculele fiind nevoite să aştepte într-o singură coloană efectuarea formalităţilor de control atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară.
„În vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea din cauza suprasolicitării, din punct de vedere al tranzitului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni vor lua toate măsurile necesare pentru derularea unui control de frontieră civilizat, dispunându-se totodată şi măsuri de suplimentare a personalului. Pentru fluidizarea traficului, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, se va dispune, de către conducerea sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin, creşterea numărului de patrule fixe şi mobile. De asemenea, prin grupele de sprijin şi intervenţie constituite la nivelul sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin, poliţiştii de frontieră vor lua toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisarul-şef Valeriu Pera.
Poliţiştii de frontieră mehedinţeni recomandă tuturor participanţilor la trafic şi tranzitarea punctelor de frontieră comune existente la graniţă: la frontiera româno-bulgară, PTF Calafat – Vidin şi PTF Bechet – Oreahovo, iar la frontiera româno-sârbă, PTF Naidaş – Kalugerovo şi PTF Stamora Moraviţa – Vatin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS