13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞansă de angajare pentru persoanele private de libertate

Şansă de angajare pentru persoanele private de libertate

Angajatorii doljeni sunt din ce în ce mai deschişi în a recruta persoane care au fost private de libertate. La Bursa locurilor de muncă organizată joi pentru deţinuţi în sala de festivităţi a Penitenciarului de Minori şi Tineri (PMT) din Craiova au participat şase societăţi. Angajatorii respectivi au ca domenii de activitate construcţiile civile şi industriale (trei firme), agricultura (două societăţi) şi cateringul (o societate). „Dincolo de întâlnirea efectivă între angajatori şi potenţialii angajaţi, evenimentul a însemnat afirmarea disponibilităţii societăţii civile de a oferi sprijin pentru reintegrarea foştilor condamnaţi, avertizându-i, totodată, de importanţa stabilităţii, seriozităţii şi implicării active în orice activitate“, a declarat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMT Craiova, organizatorul evenimentului. „Angajatorii le-au explicat persoanelor private de libertate că este extrem de important să dorească să se implice şi să înveţe pentru a fi integrate“, a adăugat Daniel Barbu.
La Bursă au participat 50 de persoane din cele trei penitenciare craiovene, care au aflat condiţiile minime necesare pentru a-şi găsi un loc de muncă după punerea în libertate. Pe parcursul evenimentului nu au fost încheiate precontracte de muncă, însă s-a realizat un schimb de date de contact.

Renunţă la o parte din hrană pentru sinistraţi

Altă activitate importantă desfăşurată joi în PMT Craiova a fost prilejuită de implicarea în campania de ajutorare a sinistraţilor din Moldova, acţiune iniţiată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
„Întregul efectiv de persoane private de libertate a consimţit ca raţiile de hrană să fie reduse pentru două zile, adunându-se 50 kg de biscuţi şi peste 100 kg de cartofi, alimente ce au fost deja expediate către persoanele aflate în dificultate“, a precizat Daniel Barbu. În plus, personalul penitenciarului a donat articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru sinistraţi. Prin aceste acţiuni, angajaţii penitenciarului şi persoanele aflate în custodie se alătură acelora care au înţeles că un ajutor, oricât de mic, poate fi un gest deosebit de mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS