14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin suflet, pentru Sebastian

Din suflet, pentru Sebastian

Vă amintiţi de Sebastian? Puştiul vesel şi talentat la muzică, de numai nouă ani, elev la Liceul de Artă „Marin Sorescu“, care a smuls ropote de aplauze la spectacolele organizate de Palatul Copiilor din Craiova? Băiatul care, de la o simplă durere de stomac, a ajuns pe o masă de operaţie, în Bucureşti, iar de acolo, într-un somn profund şi îndelungat, în comă?
Ei bine, vineri seară, pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“, din Craiova, un grup de tineri artişti din municipiu a amintit publicului povestea lui Sebastian Bunica, într-un spectacol deosebit. Organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, în colaborare cu Teatrul Liric, Primăria Craiova, organizaţia umanitară Europrotector şi Amon Music, spectacolul „Din suflet, pentru viaţă“ s-a vrut de la bun început unul de susţinere pentru Sebastian Bunica şi familia sa. Povestea băieţelului de nouă ani, ajuns în comă profundă în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“, din Bucureşti, publicată în GdS, a mişcat multe inimi în Craiova. La fel şi drama părinţilor care, din 9 iunie, când a avut loc operaţia, nu şi-au mai părăsit o clipă copilaşul.
„Toţi cei care vom susţine spectacolul l-am cunoscut pe Sebastian, suntem colegi la Palat cu el“, a spus Aurora Băran, interpretă de muzică uşoară şi participantă la spectacol, înainte de a intra în scenă. „Povestea lui ne-a impresionat teribil… Iar părinţii, cu care am stat de vorbă, sunt la capătul puterilor. Am hotărât să organizăm spectacolul pentru a-i susţine moral, dar şi pentru a le da un ajutor financiar: plecarea la Viena, cele patru zile de internare acolo, precum şi rămânerea lor în Bucureşti, de aproape o lună, alături de Sebastian, înseamnă datorii pe care, în prezent, nici unul dintre membrii familiei nu le poate plăti. Vrem să îi ajutăm, e de ajuns durerea prin care trec…“.
A fost un spectacol frumos, de muzică uşoară şi folk, dans, balet, dar şi demonstraţii de arte marţiale şi karate. În aplauzele generoase ale publicului, pe scena teatrului craiovean au evoluat aseară Aurora Băran, Ioana Lucia Ghivercea, Cristian Sanda, Francesca Pârvănescu, Radu Dumitru, CS Karate Traditional Washi şi Wulin.
„A fost un spectacol umanitar. Banii pe care i-am obţinut din vânzarea biletelor, dar şi din donaţiile în urna instalată în sală vor fi oferiţi părinţilor lu Sebastian, pentru a-i ajuta să depăşească dificultăţile financiare. Preocuparea lor trebuie să rămână doar copilul şi să stea lângă el cât de mult se va putea. Noi toţi cei care am cântat şi dansat pentru el credem cu tărie că într-o zi se va trezi din acest somn adânc“, a spus Aurora Băran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU