13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, fără apă caldă

Craiova, fără apă caldă

Cinci zile fără apă caldă, asta îi aşteaptă pe craioveni în intervalul 25-30 iulie. Iar pe 29 iulie, Compania de Apă Oltenia are planificată oprirea apei reci.

Blocurile din Craiova rămân fără apă caldă la sfârşitul săptămânii viitoare. Începând de duminică, 25 iulie, apa caldă va lipsi în totalitate, timp de cinci zile, de la robinetele craiovenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Cauza o constituie lucrările anuale de revizie ale producătorului de agent termic, dar şi unele lucrări de reparaţii la reţelele de distribuţie ale furnizorului de căldură din oraş. „Începând de pe 25 iulie, ora 24.00, şi până pe 30 iulie, ora 24.00, pentru efectuarea reviziilor anuale programate de către Complexul Energetic Craiova se sistează furnizarea apei calde în cartierele Craioviţa Nouă, Brazda lui Novac, Lăpuş, Calea Bucureşti, de fapt, în întreg oraşul. Până în prezent, s-au efectuat lucrări la reţelele de distribuţie, cum ar fi cele din Calea Bucureşti, de la PT 8, sau din Lăpuş, de la PT 1“, a precizat Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare Craiova.
Sistări de scurtă durată ale apei calde, timp de câteva ore sau o zi-două, au mai avut loc în diferite cartiere ale Craiovei pe perioada lucrărilor aflate în curs de desfăşurare la conductele de distribuire a agentului termic secundar şi primar. „În Lăpuş, s-a lucrat la conductele care pleacă de la PT 1. A fost oprită furnizarea apei calde la blocurile racordate la acest punct. La unele, câteva ore, la altele, şi două zile. Acum s-au încheiat şi urmează probabil remontul anual al instalaţiilor şi magistralelor pe care le deţine furnizorul. Nu am fost anunţaţi până acum, dar asta se întâmplă în fiecare an şi este necesar“, a spus administratorul Asociaţiei bloc 2IUG, Sabin Brichici.
Lucrări de acest gen au avut loc şi la conductele care pleacă de la PT 8 Calea Bucureşti şi furnizează apă caldă şi căldură unei unităţi de învăţământ şi câtorva sute de apartamente. „Am înţeles că se schimbă coloana de căldură şi cea de apă caldă. Acolo, în curtea şcolii, durează de aproximativ trei săptămâni. Printre blocuri, muncitorii Termoficării au făcut săpăturile săptămâna trecută. Revizia aşa se face, în lunile iulie-august“, este de părere Daniela Stancu, administrator al Asociaţiei 101 Calea Bucureşti.
Cea mai dificilă zi din cele cinci fără apă caldă va fi, pentru craiovenii care locuiesc la bloc, joi, 29 iulie, când Compania de Apă Oltenia, la cererea SC Hidroconstrucţia, va opri şi apa rece. „Ultima oprire a apei potabile în municipiul nostru va fi pe 7 august 2010. Până atunci, vom avea opriri sistematice, în fiecarea zi de joi, cum s-a întâmplat şi până acum. Deci, implicit, şi pe 29 iulie va fi oprită furnizarea apei, cu condiţia să nu intervină alte incidente nedorite“, a declarat Constantin Puşcu, şef unitate implementare proiect ISPA şi reprezentant al Companiei de Apă Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII