9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate103 absolvenţi au primit diplome de ingineri

103 absolvenţi au primit diplome de ingineri

După ani de emoţii, satisfacţii, zeci de examene, un nou capitol s-a încheiat în viaţa absolvenţilor Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu, Informatică Industrială. Vineri au fost invitaţi pentru un ultim „curs“ de reprezentanţii facultăţii.  

103 tineri au fost actorii principali la cea de-a 11 festivitate aniversară a Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială, cea mai mare şi mai veche instituţie cu acest profil din cadrul Universităţii din Craiova. A devenit deja o tradiţie ca această instituţie academică să îşi sărbătorească Ziua Facultăţii odată cu festivitatea de absolvire a promoţiei de ingineri.
Încă de la ora 9.30, rând pe rând, absolvenţii promoţiei 2010 au păşit mai punctuali ca niciodată în amfiteatrul facultăţii. Îmbrăcaţi în robe negre, tinerii au fost primiţi cu aplauze de rudele şi prietenii care veniseră să îi vadă, în timp ce în fundal se auzea „Gaudeamus igitur“. Tinerii au primit diplomele care le certifică nivelul de pregătire, fiind felicitaţi atât de decanul facultăţii, prof. univ. dr. Sorin Enache, cât şi de prorectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Popescu. „Au fost ani minunaţi! Nu îmi vine să cred că au trecut aşa de repede anii de studenţie. La început mi-a fost foarte greu pentru că veneam de pe băncile unui liceu cu profil matematică-informatică şi, studiind alt domeniu, totul mi s-a părut foarte complicat. Venisem aici pentru că doream să mă specializez în protecţia mediului. Este o facultate grea, în special la partea de inginerie, însă foarte frumoasă, care îţi oferă satisfacţii pe măsură. Sper să reuşesc să mă integrez cât mai repede pe piaţa muncii şi cred că am mari şanse pentru că în viitor se va pune accent pe dezvoltarea economică atât la nivel naţional, cât şi internaţional“, a spus Petre Peliman, proaspăt absolvent al Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială. Şi pentru Alexandru Vâlban anii studenţiei au fost cei mai frumoşi de până acum. Satisfacţiile studiului au început deja să apară. A obţinut o bursă la Pirreli pentru trei ani, după care are mari şanse să fie angajat permanent al acestei instituţii.
„Toţi aceşti tineri sunt ingineri, specialiştii ultimei generaţii, cărora li se vor deschide foarte multe uşi pentru că specializarea lor este foarte căutată şi importantă. Avem şi diplome speciale pe care le vom acorda foştilor noştri studenţi care au dovedit afinităţi speciale pentru domeniile de studiu din cadrul facultăţii noastre. Alexandru Vâlban şi Răzvan Gheorghiţoiu vor obţine pe lângă diplomele ce atestă nivelul studiilor finalizate, şi diplome speciale din partea Asociaţiei Inginerilor pentru soluţii originale cu aplicabilitate practică exprimate în lucrările de licenţă şi disertaţie. Aceşti tineri au primit şi burse din partea Cummins Generator Technologies în Anglia pentru o perioadă de şase luni. În plus, alţi zece absolvenţi au primit acceptul pentru angajare la Renault Technologies România“, a precizat prof. univ. dr. Sorin Enache, decanul Facultăţii de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII