30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompania americană Lufkin Industries va construi o fabrică de 126 mil. dolari lângă Ploieşti

Compania americană Lufkin Industries va construi o fabrică de 126 mil. dolari lângă Ploieşti

Furnizorul american de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze Lufkin Industries va construi o fabrică, până în 2012, lângă Ploieşti, investiţie estimată la 126 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

"Lufkin Industries anunţă intenţia de a construi o unitate de producţie lângă Ploieşti. Fabrica va produce echipamente pentru diviziile Câmpuri Petroliere şi Transportul Energiei cu un accent iniţial pe produse petroliere. Uzina va fi construită pe un teren de 82 de acri (33 hectare), costurile fiind estimate la 126 milioane dolari. Pentru început se vor asigura peste 300 de locuri de muncă, atunci când uzina va fi gata, în 2012", se arată în comunicatul companiei.

Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, a acceptat să asigure pentru Lufkin stimulente pentru dezvoltare şi asistenţă financiară de 28 de milioane de euro, sumă echivalentă cu aproape 30% din costul facilităţii, mai informează compania americană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS