31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBACALAUREAT 2011- Inspectorul general al Capitalei: Cred că, după acest duş rece, tinerii se vor prezenta mai bine pregătiţi în toamnă

BACALAUREAT 2011- Inspectorul general al Capitalei: Cred că, după acest duş rece, tinerii se vor prezenta mai bine pregătiţi în toamnă

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, este de părere că, după "acest duş rece", tinerii se vor pregăti mai bine pentru examenul din toamnă, apreciind, totodată, că cei care nu iau bacalaureatul s-ar putea angaja, pentru că mulţi sunt absolvenţi ai liceelor tehnologice.

"Eu cred că şi acum, dacă ar da din nou examenul, foarte mulţi ar promova, întrucât nu ar mai lua în derâdere acest examen. Cred că după acest duş rece, tinerii se vor trezi şi se vor pregăti temeinic şi vor da bacalaureatului importanţa pe care o merită", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) nu crede că absolvenţii care nu au promovat bacalaureatul vor rămâne pe drumuri.

"Cei mai mulţi absolvenţi care nu au promovat bacalaureatul în Capitală provin de la liceele tehnologice, iar ei se pot angaja. Sigur nu pot fi admişi în învăţământul superior, dar nu se pune problema că ar rămâne în stradă", a adăugat Cristian Alexandrescu.

Promovabilitatea la bacalaureat în Capitală este de 42,03 la sută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

"Este cea mai mică promovabilitate înregistrată vreodată în Bucureşti, fiind vorba de 42,03 la sută din candidaţii înscrişi la sesiunea de bacalaureat din această vară. Sunt situaţii în care un elev a fost respins la o singură probă, dar sunt şi cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline", a mai spus Cristian Alexandrescu.

În 2010, promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 61,26 la sută, iar în 2009 de 76,32 la sută.

Alexandrescu a adăugat că această situaţie va fi analizată, pentru a stabili care sunt motivele pentru care elevii bucureşteni au obţinut un astfel de rezultat.

În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a precizat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS