19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonii pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic de la Tuzla

Ceremonii pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic de la Tuzla

Prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, astăzi la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţiuni, au fost organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de respect şi preţuire pentru militarii decedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla.

La ceremonia de comemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale au participat ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei. După intonarea Imnului naţional al României, s-a dat citire Ordinului ministrului apărării naţionale privind desfăşurarea unor activităţi în memoria personalului militar căzut la datorie în misiuni în străinătate, în teatrele de operaţiuni, în acţiuni de luptă sau în atentate teroriste, precum şi în misiuni desfăşurate pe teritoriul naţional.

În cadrul ceremoniei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor doisprezece militari care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aeriană de la Tuzla şi s-a oficiat serviciul religios. Tot astăzi, în toate capelele de unitate şi în bisericile militare sau de garnizoană s-au desfăşurat slujbe de pomenire a celor 12 militari din Forţele Aeriene şi Forţele Navale, care şi-au pierdut viaţa pe aerodromul din Tuzla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII