25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Bijuteriile timpului“, la Muzeul Olteniei

„Bijuteriile timpului“, la Muzeul Olteniei

Sala „Ştefan Ciuceanu“ a Muzeului Olteniei Craiova va găzdui joi, 8 iulie, de la ora 11.30, vernisajul expoziţiei „Bijuteriile timpului“. Vizitatorii vor putea admira ceasuri de epocă, surprinzătoare prin mărime şi formă, inedite prin mecanism, ceasuri de buzunar, de mână, de birou, de voiaj, pendule, ceasuri de gât sau de încheietură pentru doamne, ceasuri din secolele XVIII, XIX şi XX, ceasuri din Germania, Franţa, Elveţia şi, desigur, din România.
„Expoziţia de ceasuri se doreşte a fi înainte de toate un îndemn la reevaluarea semnificaţiei timpului – prieten sau rival, dar parte a existenţei umane. Aceste obiecte care nu măsoară doar timpul, ci sunt, ele însele, adevărate opere de artă, prezintă o epocă prin intermediul unor figuri emblematice din istoria şi cultura noastră, care şi-au pus amprenta pe evoluţia României“, a precizat profesorul dr. Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei.
Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Dolj, Muzeul Olteniei Craiova, Muzeul de Artă Craiova, Consiliul Judeţean Prahova, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, împreună cu colecţionari particulari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS