16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăncile europene vor trebui să răspundă pentru prime şi salarii foarte mari începând cu 2011

Băncile europene vor trebui să răspundă pentru prime şi salarii foarte mari începând cu 2011

Bancherii europeni se vor supune, începând de anul viitor, unui nou set de reguli şi reglementări în ceea ce priveşte primele încasate de angajaţi şi salariile de peste 1 milion de euro, conform pachetului de legi adoptat miercuri de Parlamentul European, informează Bloomberg.

Bancherii vor trebui să se supună noilor reguli, care permit încasarea a maxim 30% din valoarea primelor câştigate în prezent, conform pachetului de legi votat miercuri în Parlamentul European.

Directorii de instituţii bancare care au încasat până acum prime din banii publici vor trebui să îşi justifice aceste bonificaţii, iar băncile vor fi nevoite să raporteze numărul de angajaţi cu salarii peste 1 milion de euro (1,3 milioane dolari) organismelor de reglementare, în urma votului de la Strasburg.

"Băncile au avut la dispoziţie doi ani de la începutul crizei financiare în 2008 şi nu au luat măsurile necesare. De aceea ne luăm responsabilitatea de a face acest lucru în locul lor", a declarat Arlene McCarthy, membru al Parlamentului European şi susţinător al proiectului de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU