19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Judecător de nota 1

Constantin Diaconu rămâne preşedinte la Tribunalul Dolj, după ce contracandidatul său, judecătorul Mircea Nicu, a luat nota minimă – 1,00 – la ultima probă a concursului pentru şefia instanţei doljene.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere la Parchete şi instanţe este în faza finală. Miercuri seară au fost făcute publice rezultatele şi la ultima probă – testarea scrisă a judecătorilor şi procurorilor privind managementul, comunicarea şi resursele umane.
În cazul candidaţilor pentru şefia Parchetelor, n-au fost surprize. Claudiu Dinculescu, unicul înscris pentru funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a obţinut nota 7,20, după un 9,17 primit pentru proiectul managerial, iar Amalia Năstasie, care candidează pentru fotoliul de prim-procuror adjunct la aceeaşi instituţie, a fost notată la aceeaşi probă cu 8,60, după un 8,96 primit pentru proiect. Felicia Cocoş, înscrisă pentru funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Gorj, acolo unde activează, a primit 7,40 la testarea scrisă şi 9,07 pentru proiect. Candidatul la şefia Parchetului din Motru, Constantin Costescu, a luat 7,20 la testare şi 8,75 pentru proiectul de management, iar Ileana Enache, candidata la funcţia de prim-procuror adjunct a Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu, a luat 7 la lucrarea scrisă şi 8,82 pentru proiectul managerial.

Mihaela Cotora, şefă la Curtea de Apel

Nici la judecători nu s-au înregistrat surprize. Mihaela Cotora a obţinut 9,80 (cea mai mare notă din concurs) la testarea scrisă, în timp ce contracandidata sa, Nela Drăguţ, nu s-a mai prezentat la această probă. Dintre cei doi candidaţi înscrişi pentru funcţia de vicepreşedinte la Tribunalul Olt, Andrei Cosmin Mitrache a luat la testarea de management un 8,40, suficient pentru a câştiga şefia, deoarece obţinuse nota maximă – 10.00 – la proiectul de management. Contracandidatul său, Constantin Piţu, a primit 8,80 la proba scrisă, însă luase doar 8,35 la proiectul de management. Elena Popescu, singura candidată pentru postul de vicepreşedinte la Judecătoria Târgu Jiu, a primit 8,60 la scris, după un 9,50 la proiectul managerial.
Cea mai amuzantă situaţie s-a înregistrat însă în cursa pentru şefia Tribunalului Dolj. Fostul preşedinte, Constantin Diaconu, s-a confruntat cu judecătorul Mircea Nicu de la Secţia Conflicte de Muncă a acestei instanţe, care a reuşit trei recorduri în cadrul acestui concurs. Mai întâi, Mircea Nicu a „reuşit“ să pice testarea psihologică, de evaluare a capacităţii de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi de verificare a rezistenţei la stres, la care a obţinut calificativul „Nerecomandabil“. A făcut însă contestaţie şi a reuşit să primească „Recomandabil“, calificativ care l-a propulsat la proba de susţinere a proiectului managerial. Şi aici, Mircea Nicu a fost notat de comisie cu 6,42, cea mai mică notă din concurs. La ultima probă, testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane, susţinută duminică, judecătorul care se vroia preşedinte la Tribunalul Dolj a „reuşit“ să ia cea mai mică notă din istoria tuturor concursurilor de acest gen – 1,00 – care se acordă doar celor care copiază sau se prezintă şi nu reuşesc să răspundă corect la nici o întrebare din grilă.
Drept urmare, Constantin Diaconu, care a primit 8,60 la testarea cunoştinţelor de management, va rămâne în continuare preşedinte al Tribunalului Dolj pentru următorii trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII