19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVârful de viitură a trecut de Nicolae Bălcescu şi a ajuns la Drăgeşti

Vârful de viitură a trecut de Nicolae Bălcescu şi a ajuns la Drăgeşti

Vârful de viitură a trecut de Nicolae Bălcescu, nivelul Siretului fiind joi noaptea, în jurul orei 1.00, cu 1,32 metri peste cota de pericol, iar viitura a ajuns la Drăgeşti, unde se înregistrează un nivel staţionar şi comparabil cu cel din 2008, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR)

Potrivit ANAR, vineri dimineaţa nivelul Siretului la Nicolae Bălcescu era în scădere, respectiv de 700 de centimetri, cu 28 de centimetri mai puţin faţă de maximul atins joi noaptea. La Drăgeşti nivelul râului este de 594 de centimetri, staţionar, şi comparabil cu cel din 2008.

"În continuare, viitura de pe Siret din zona Drăgeşti se va atenua şi tranzita în salba de lacuri Racăciuni-Bereşti-Călimaneşti-Movileni, astfel că digurile din aval de Movileni vor inregistra niveluri sub coronamentul digului (digurile nu vor fi depăşite). În zona localităţii Sauceşti s-a atins vârful istoric înregistrat în 2008, această localitate fiind situată într-o zonă inundabilă şi în cursul dimineţii, au fost evacuaţi toţi locuitorii", potrivit unui comunicat de presă al ANAR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU