12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMFP cere firmelor active pe teritoriul UE înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari

MFP cere firmelor active pe teritoriul UE înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari

Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare după data de 1 august operaţiuni intracomunitare trebuie să solicite organelor fiscale înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, conform unui comunicat MFP de joi.

Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare după data de 1 august 2010 operaţiuni intracomunitare trebuie să solicite organelor fiscale competente înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni, precizează un comunicat de joi al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Începând cu data de 1 august 2010, persoanele care nu figurează în Registrul operatorilor intracomunitari nu pot avea un cod valabil de TVA pentru operaţiuni intracomunitare, chiar dacă acestea sunt înregistrate deja în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul fiscal, se menţionează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS