11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMCSI va plăti 4,3 mil. lei pentru sprijinirea accesului la Internet a IMM-urilor

MCSI va plăti 4,3 mil. lei pentru sprijinirea accesului la Internet a IMM-urilor

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a informat joi că a aprobat plata a 4,3 milioane lei din fondurile structurale pe care la gestionează pentru proiectele contractate şi implementate în cadrul operaţiunii 3.1.1.– „Sprijinirea accesului la Internet şi la serviciile conexe”.

Operaţiunea 3.1.1. este parte a Axei Prioritare 3 “TIC pentru sectoarele public şi privat” a Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”.

Suma aprobată spre plată de MCSI, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OIPSI), către întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă 78% din suma contractată în cadrul primului apel de proiecte aferent operaţiunii in cauză. Astfel, în cadrul primului apel de proiecte al operaţiunii 3.1.1. „Sprijinirea accesului la Internet şi la serviciile conexe” au fost semnate cu întreprinderile mici şi mijlocii 122 de proiecte, în valoare totală de aproximativ 5,6 milioane lei.

Proiectele contractate au ca obiectiv conectarea întreprinderilor la internet de mare viteză, precum şi dotarea cu echipamente IT corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS