11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGE Energy va instala până la 5 turbine eoliene demonstrative offshore, pe coasta de sud a Norvegiei

GE Energy va instala până la 5 turbine eoliene demonstrative offshore, pe coasta de sud a Norvegiei

GE Energy a semnat un acord de colaborare cu Statoil şi Lyse, două companii norvegiene, pentru a realiza împreuna studiile de fezabilitate tehnică şi de mediu în vederea construirii unui proiect eolian demonstrativ offshore în ţinutul Rogaland, aflat pe coasta de sud-vest a Norvegiei.

"GE şi-a a anunţat planurile privind instalarea unui număr de până la cinci turbine eoliene demonstrative offshore, în cadrul a două parteneriate separate. Ambele iniţiative vor include cele mai mari turbine eoliene din flota GE, un dispozitiv de 4 megawaţi prevăzut cu un rotor de 110 metri. Dispozitivul GE de 4 MW conţine un angrenaj de acţionare şi tehnologii de control avansate, precum şi tehnologia GE inovatoare care permite eliminarea cutiilor de viteză", se arată într-un comunicat emis joi de companie.

Dacă studiile de fezabilitate se vor finaliza cu succes şi dacă se vor lua deciziile potrivite privind investiţiile şi finanţarea, instalarea turbinelor eoliene va demara în anul 2012.

De asemenea, în 2011 GE intenţionează să instaleze onshore dispozitivul cu acţionare directă. Acest dispozitiv, conceput special pentru exploatarea offshore, va fi asamblat în Portul Göteborg din Suedia, în cooperare cu Gothenburg Energy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS