Acasă Actualitate Manageri de şcoli din Dolj, schimbaţi din funcţii

Manageri de şcoli din Dolj, schimbaţi din funcţii

-

Şase directori de unităţi de învăţământ din judeţul Dolj au primit ordin de demitere, la sfârşitul săptămânii trecute, din partea Ministerului Educaţiei, contractele de management ale acestora expirând pe 26 iunie 2010. Grupul Şcolar „Ştefan Anghel" din Băileşti, Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate (CFR) Craiova, Grupul Şcolar Energetic, Grupul Şcolar Electroputere, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi Liceul de Artă „Marin Sorescu" au fost unităţile de învăţământ luate în vizor de reprezentanţii ministerului. În două dintre cele şase cazuri, managerii unităţilor de învăţământ au fost înlocuiţi. „Am decis schimbarea managerului Grupului Şcolar Energetic din Craiova, Maria Jifcu. Am luat această decizie în urma presiunilor făcute de cadrele didactice din această unitate de învăţământ, precum şi a plângerilor elevilor şi părinţilor acestora. La Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate (CFR) Craiova, decizia nu a fost luată în urma unor acte disciplinare. În cazul celor două unităţi de învăţământ, directorii generali şi adjuncţii au făcut rocadă de scaune şi funcţii, la Energetic, de exemplu, devenind director începând de astăzi (ieri – n.r.) Ionel Bogdan, fostul director adjunct", a menţionat Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Ceilalţi patru manageri au fost menţinuţi în funcţie de
inspectoratul şcolar prin detaşare în interesul învăţământului.

Ana DĂNESCU
Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.

22 COMENTARII

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

Nasa, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain.