25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNY Times: Varianta de servicii financiare a Imperiului Habsburgic pare zdrenţăroasă în ziua de azi

NY Times: Varianta de servicii financiare a Imperiului Habsburgic pare zdrenţăroasă în ziua de azi

Băncile austriece, care au devenit printre cele mai profitabile din Europa datorită extinderii în Europa de Est după încheierea Războiului Rece, suferă acum din cauza problemelor economice din regiune, potrivit unei analize a New York Times.

"Varianta de servicii financiare a Imperiului Habsburgic pare zdrenţăroasă în ziua de azi", începe materialul publicat de ziarul american.

Creditele neperformante date de băncile austriece Europei de Est sunt în creştere, însă într-un ritm mai moderat decât acum câteva luni; profiturile sunt în scădere, iar chiar şi cele mai sănătoase bănci austriece, precum Erste Group şi Raiffeisen International, s-ar putea confrunta cu ani de incertitudine şi creştere lentă, scrie NY Times.

Totuşi, situaţia băncilor cu sediul la Viena este în general mai bună decât anul trecut, când Europa de Est se clătina pe marginea unui colaps financiar cauzat de datorii excesive în monedă străină care au devenit insuportabile după ce monedele locale s-au prăbuşit valoric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS