21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateManagerii estimează o stabilizare a industriei și construcțiilor pe timp de vară

Managerii estimează o stabilizare a industriei și construcțiilor pe timp de vară

Managerii societăţilor comerciale estimează pentru perioada iunie-august o stabilitate relativă a activităţii în industria prelucrătoare şi construcţii şi o scădere moderată în comerţul cu amănuntul şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2010, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, este estimată o reducere moderată a numărului de salariaţi, soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucrătoare (-16% la întreprinderile foarte mari, cu 500 salariaţi şi peste). Pentru unele dintre activităţi se va înregistra o tendinţă de scădere mult mai accentuată decât pe total, respectiv în metalurgie; fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului şi fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (solduri conjuncturale -54%, -50% şi, respectiv, -38%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS