22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlădescu: Impozitarea diferențiată a tuturor veniturilor ar fi reglat mai mult deficiențele bugetare

Vlădescu: Impozitarea diferențiată a tuturor veniturilor ar fi reglat mai mult deficiențele bugetare

Impozitarea diferențiată a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, ar fi reglat mai mult din deficiențele bugetare, dar această măsură nu se poate aplica concomitent cu reducerea salariilor întrucât ar afecta persoanele cu venituri ridicate, consideră ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

"Personal, cred că o variantă cu impozit diferențiat care să se aplice tuturor tipurilor de venituri, deci inclusiv pensiilor, ar fi fost o variantă care regla ceva mai mult din deficiențele sistemului nostru bugetar și fiscal în acest moment. Din păcate, în momentul când reduci salariile cu 25%, e greu să vii cu cote diferențiate de taxare pe partea superioară a veniturilor, pentru că în acel moment unii oameni ar fi riscat să piardă 50% din venituri", a spus Vlădescu la Antena 3.

El a confirmat că varianta în care se introducea impozitul diferențiat și se stabilea impozitul pe profit la 10% a fost discutată, la fel ca ale 15 scenarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS