15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateShell va continua proiectele de foraj la mare adâncime,în pofida problemelor cauzate de dezastrul BP

Shell va continua proiectele de foraj la mare adâncime,în pofida problemelor cauzate de dezastrul BP

Royal Dutch Shell va continua proiectele de foraj maritim la mare adâncime pentru a face faţă cererii globale de petrol în creştere, a declarat duminică directorul general al companiei, Peter Voser, în pofida semnelor de întrebare privind siguranţa ridicate în urma dezastrului BP din Golful Mexic.

"Ţinând cont de creşterea populaţiei şi de creşterea nevoilor de energie ale ţărilor în dezvoltare, vom fi nevoiţi să dezvoltăm şi resursele amplasate la mare adâncime, deci mă aştept să continuăm proiectele, însă cu unele schimbări", a afirmat Voser, citat de Reuters.

Voser a adăugat că Shell nu ar fi forat puţul din Golful Mexic în acelaşi mod ca BP.

"Nu am fi forat acel puţ în acelaşi fel. Avem alte proceduri de siguranţă, pe care le aplicăm în întreaga lume. Dar cred că unele companii vor avea de învăţat din asta", a arătat el, făcând referire la catastrofa care a început acum mai bine de două luni în Golful Mexic odată cu explozia fatală a platformei petroliere Deepwater Horizon deţinută de BP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS