8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii au conficat peste 61 de tone de legume şi fructe fără acte de provenienţă

Poliţiştii au conficat peste 61 de tone de legume şi fructe fără acte de provenienţă

Peste 61 de tone de legume şi fructe şi aproape 140.000 de flori fără acte de provenienţă au fost confiscate de poliţişti, anunţă IGPR, printr-un comunicat remis Agenţiei NewsIn, în care precizează că au fost întocmite 91 de dosare penale şi s-au dat amenzi de jumătate de milion de lei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cursul zilelor de joi, vineri şi sâmbătă, peste 900 de poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene, în cooperare cu specialişti ai Gărzii Financiare şi inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, au acţionat la nivel naţional, pentru identificarea şi sancţionarea ilegalităţilor, fiind verificate 117 de societăţi comerciale.

Până în prezent, subliniază IGPR în comunicat, au  fost constatate 91 de infracţiuni, dintre care 65 la Legea 241/2005, privind evaziunea fiscală, şi 22 la Legea 82/1991, legea contabilităţii. De asemenea, au fost constatate 275 de contravenţii de natură economică, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 550.000 de lei.

Au fost confiscate şi indisponibilizate, în vederea confiscării peste 61.000 kilograme de legume şi fructe, 139.766 fire de flori naturale şi două autovehicule.

Verificările efectuate au evidenţiat practici ilegale precum neevidenţierea vânzărilor şi cumpărărilor de legume şi fructe, livrarea de mărfuri fără documente legale, utilizarea de documente contabile de la firme „fantomă” ori falsificate, folosirea forţei de muncă la negru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU