14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM va emite o atenţionare de precipitaţii, pentru luni şi marţi, în judeţele din nord-estul ţării

ANM va emite o atenţionare de precipitaţii, pentru luni şi marţi, în judeţele din nord-estul ţării

ANM va emite duminică seară o atenţionare valabilă de luni dimineaţă până marţi, pentru judeţele din nord-estul ţării unde sunt aşteptate precipitaţii între 20 şi 40 de litri pe metru pătrat, a anunţat directorul instituţiei, Ion Sandu, într-o videoconferinţă a Guvernului cu prefecţii.

"Atenţie deosebită cantităţilor de precipitaţii. E vorba de judeţele din nord-estul ţării, Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa, Harghita, Neamţ, Iaşi, Covasna, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Bacău. În această seară vom emite o atenţionare începând de mâine, de la ora 9, până marţi", a spus şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie, adăugând că se aşteaptă ca, de joi încolo, această regiune să nu mai fie afectată de precipitaţii.

Directorul Institutului de Hidrologie, Petre Stanciu, a anunţat la rândul său că va fi emis un cod roşu de inundaţie pe Prut, în sectorul Oroftiana – Rădăuţi Prut, fiind aşteptat un al doilea vârf de viitură, mai puternic decât primul. Stanciu a atras atenţia şi asupra debitelor Dunării, în special în zona Brăila-Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS