17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePretext pentru majorarea taxelor şi impozitelor

Pretext pentru majorarea taxelor şi impozitelor

Reducerea pensiilor cu 15% şi decizia Curţii Constituţionale nu au fost decât o manevră pentru a da guvernului posibilitatea să majoreze taxele şi impozitele, potrivit deputatului PSD Florentin Gust.
În cadrul unei conferinţe organizate vineri la Craiova, alături de colegii parlamentari Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu, acesta a declarat că, în opinia sa, declararea ca neconstituţional a articolului privind reducerea pensiilor cu 15% oferă guvernului Boc pretextul să crească fiscalitatea.
„Cred că a fost premeditată această chestiune cu pensiile. Toţi ne-am lăsat după o piatră aruncată de Traian Băsescu şi, în acelaşi timp, obiectivul lor era creşterea impozitelor şi taxelor şi tăierea salariilor. O să vină domnul Boc mai pe seară şi probabil o să ne spună că, dacă CCR nu a dat constituţional articolul cu pensiile, trebuie să luăm bani din altă parte şi o să majorăm impozitul pe profit şi, în acelaşi timp, alte taxe şi impozite“, a declarat Gust.
„Săptămânile trecute, după cum aţi văzut, deja au început să vorbească despre lucrul acesta, au început să discute despre restructurări în aparatul de stat. Practic, toate măsurile pe care le-am spus încă din primele luni ale anului şi care sunt sumbre pentru economia românească, acest guvern vrea să le pună în practică ducându-ne de multe ori pe piste false. Adevărata reducere a pensiilor va fi în lunile de iarnă, din cauza scoaterii subvenţiei, şi lucrul acesta va fi resimţit în primul rând de pensionari, şi cu mai mult de 15%“, a mai spus deputatul PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII